Studium Baletowe Opery i operetki Krakowskiej

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Domi

Post autor: Domi »

http://www.youtube.com/watch?v=j_Y9lnJdPOM

fragment pokazu Studia Baletowego Opery Krakowskiej z czerwca.
Wydaje mi się, że jest to nakręcone przez któregoś z rodziców.

Myślę, że jest to w pewnym stopniu prezentacja tej szkoły, trafiłam przypadkiem na ten filmik, ale mi się spodobał.

Miałabym też prośbę do któregoś z moderatorów o zmianę nazwy tego tematu, gdyż jest w niej błąd. Mianowicie to nie jest Studium Baletowe opery i operetki, ale Studio Baletowe Opery Krakowskiej, myślę, że przekręcona nazwa może wprowadzać w błąd.
Amelia777

Post autor: Amelia777 »

Jakie są zasady rekrutacji do Studium Baletowego przy Operze Krakowskiej? Jest ono płatne czy zatem każdy może się tam zapisac? Nie miałam nigdy nic wspólnego z baletem ale tancze od 7 lat taniec współczesny z elementami klasyki w Teatrze Tańca. Mam 18 lat, czy to nie za dużo żeby zaczynąc trenowac balet? Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje :)
Domi

Post autor: Domi »

Jeśli masz 18 lat jest to raczej za późno na rozpoczęcie nauki baletu, szczególnie z tym Studiu, gdyż realizuje ono program ogólnokształcących szkół baletowych i w wieku 18 lat jest się już w przedostatniej lub ostatniej klasie, gdzie poziom jest już wysoki.
Obawiam się, że raczej nie byłoby możliwości przyjęcia Cię do klasy z 11 latkami, gdyż jak już pisałam to taka jakby szkoła baletowa, ale zajęcia są popołudniu, po normalnych lekcjach w szkole.

Na forum jest trochę propozycji: Balet dla dorosłych Kraków itd. poszukaj w innych tematach.
estelle

Post autor: estelle »

XX
estelle

Post autor: estelle »

[b:0a854b1d1d]Domi[/b:0a854b1d1d], w operze przyjmuja nawet 23 latki do 1 klasy! w kazdym wieku, ttylko nie tak jak przy szkole na lakowej ze masz 15 lat idziesz do 5 klasy tylko uczysz sie 1 rok idziesz do 1 klasy!
ODPOWIEDZ