http://www.youtube.com/watch?v=j_Y9lnJdPOM
fragment pokazu Studia Baletowego Opery Krakowskiej z czerwca.
Wydaje mi się, że jest to nakręcone przez któregoś z rodziców.
Myślę, że jest to w pewnym stopniu prezentacja tej szkoły, trafiłam przypadkiem na ten filmik, ale mi się spodobał.
Miałabym też prośbę do któregoś z moderatorów o zmianę nazwy tego tematu, gdyż jest w niej błąd. Mianowicie to nie jest Studium Baletowe opery i operetki, ale Studio Baletowe Opery Krakowskiej, myślę, że przekręcona nazwa może wprowadzać w błąd.
Studium Baletowe Opery i operetki Krakowskiej
Jakie są zasady rekrutacji do Studium Baletowego przy Operze Krakowskiej? Jest ono płatne czy zatem każdy może się tam zapisac? Nie miałam nigdy nic wspólnego z baletem ale tancze od 7 lat taniec współczesny z elementami klasyki w Teatrze Tańca. Mam 18 lat, czy to nie za dużo żeby zaczynąc trenowac balet? Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje :)
Jeśli masz 18 lat jest to raczej za późno na rozpoczęcie nauki baletu, szczególnie z tym Studiu, gdyż realizuje ono program ogólnokształcących szkół baletowych i w wieku 18 lat jest się już w przedostatniej lub ostatniej klasie, gdzie poziom jest już wysoki.
Obawiam się, że raczej nie byłoby możliwości przyjęcia Cię do klasy z 11 latkami, gdyż jak już pisałam to taka jakby szkoła baletowa, ale zajęcia są popołudniu, po normalnych lekcjach w szkole.
Na forum jest trochę propozycji: Balet dla dorosłych Kraków itd. poszukaj w innych tematach.
Obawiam się, że raczej nie byłoby możliwości przyjęcia Cię do klasy z 11 latkami, gdyż jak już pisałam to taka jakby szkoła baletowa, ale zajęcia są popołudniu, po normalnych lekcjach w szkole.
Na forum jest trochę propozycji: Balet dla dorosłych Kraków itd. poszukaj w innych tematach.