Białe rajstopy strój "słuzbowy" ?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Fakt, ciemne rajtki wyszczuplaja. Jasne raczej srednio. Ale niekoniecznie wyglada sie w nich zle. Ja nie naleze do baletnic-szkap a moje nogi prezentuja sie w bialych/ecru/rozowych rajstopkach calkiem calkiem :)
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Powinny wystarczyc.
wh

Post autor: wh »

Ja zauważyłam, że w kręgu dziewczyn nie związanych z baletem lub nie interesujących się baletem, białe rajstopy są źle postrzegane. Najczęściej sie kojarzą z dzieciństwem i widok kobiety w białych rajstopach jest postrzegany jako infantylizm :(
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Zazwyczaj tak jest to kojarzone, bo przecież białe rajstopy=komunia święta (czyli 2 klasa podstawówki), dzieciństwo kiedy to dziewczynki nosiły sukienki czy spódniczki i białe rajstopy we wzorek....
No ale cóż, trudno żeby było inaczej, balet w sumie nie jest bardzo popularny wśród ludzi.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

ogólnie myślałam, że białe są w życiu codziennym jednak jakimś przejawem hm... ekstrawagancji. Myślałam do wczoraj , bo wczoraj spotkałam się z moją koleżanką i tak niesamowicie miała wklomponowane cienkie, białe rajstopy w całą kompozycję ubioru , że dla mnie to było dzieło sztuki (b. subtelne, nie rzucające się w oczy i genialnie wkomponawane w całóść) -nie mogłam oderwać wzroku od tego ubrania. Fakt, że ona jest po ASP...
A więc jednak to nie musi być ektrawagancja. Można z białych stworzyć subtelną, delikatną kompozycję ale chyba to wymaga -jak dla mnie- dużego wyczucia smaku.
Pozdrawiam
wh

Post autor: wh »

A mogłabyś opisac jak to wyglądało ? A najlepiej pstryknąć fotke "dziełu sztuki" ? :) No chyba, że to jakiś wzór zastrzeżony :) No i pytanie..czy reszta ubioru była "normalna" do kupienia w sklepie czy ona to szyła...
rytm16

Post autor: rytm16 »

jak już jesteśmy przy białych rajstopkach,to gdzie kupujecie je,tzn.gdzie są najlepsze rajstopki???może jakieś firmy?dostałam kiedyś duży zapas od ciotki z Londynu(ponad 200par)i właśnie mi się skończył:P
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

ło... fajny taki zapas :D Mnie by na pół życia wystarczył, bo moje baletowe rajstopy długo jakoś wytrzymują zazwyczaj. Kupuję w Calzedoni, ale był już gdzieś o tym temat. Poszukaj :)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja też w Calazedonii jeśli kupisz 4 pary 5 gratis 8)
Przynajmniej tak było na koniec roku ;]
ODPOWIEDZ