naciągnięte/nadwyrężone mięśnie i ścięgna
-
śnieżka_balerina
Mam ostatnio problem przy rozciąganiu z lewą nogą - w utylnej części uda i pod kolanem czuję jakieś takie dziwne usztywniwnie (to nawet nie jest ból). Dzieje się tak zwłaszcza przy dwóch konkretnych ćwiczeniach: gdy robię skłon do nogi siedząc w siadzie płaskim i gdy robię szpagat na lewą nogę. Myślałam że może przeforsowałam tą nogę ale zrobiłam kilka dni przerwy i wydaje mi się, że to nic nie pomogło. Może ktoś wie co to może być? A przede wszystkim czy rozciągać się dalej, czy dać "odpocząć" tej nodze? Nie chciałabym jednak za bardzo tego robić, bo to i tak ta moja gorsza noga :(
(a najgorsze w tym wszystkim jest to, że nic takiego nie zrobiłam, po prostu pewnego dnia zaczęło boleć)
(a najgorsze w tym wszystkim jest to, że nic takiego nie zrobiłam, po prostu pewnego dnia zaczęło boleć)
mialam to samo kiedys, to sie dzieje np. jak naciagniesz noge bez rozgrzewki. na poczatku nic sie nie czuje, zaczyna bolec dopiero po kilku dniach. najlepsza metoda na cos takiego to wygrzac (goraca kapiel, rozgrzewajace smarowidlo...) i troche mniej rozciagac przez kilka dni. a potem juz pamietac dokladnie sie rozgrzac przed cwiczeniem. bedziesz to jeszcze czuc przez jakis czas, a potem samo minie
-
PavlovaAnna
Witam!
Mam ten sam problem ze ścięgnem, tylko że ja już męczę się tak od ponad pół roku. Boli mnie przy zwykłym skłonie w przód, a czasem nawet podczas chodzenia.
Do niedawna wykonywałem wiele ćwiczeń rozciągających, ale niestety nie wiem w którym momencie doszło do tego urazu.
Jak myślicie czy to mi kiedykolwiek przejdzie???
Za wszystkie mądre rady z góry dziękuję:)
Mam ten sam problem ze ścięgnem, tylko że ja już męczę się tak od ponad pół roku. Boli mnie przy zwykłym skłonie w przód, a czasem nawet podczas chodzenia.
Do niedawna wykonywałem wiele ćwiczeń rozciągających, ale niestety nie wiem w którym momencie doszło do tego urazu.
Jak myślicie czy to mi kiedykolwiek przejdzie???
Za wszystkie mądre rady z góry dziękuję:)
-
aankaa_baletnica=)