podbicie (jak ćwiczyć?)
-
aankaa_baletnica=)
mnie nie boli jak chodze, nie boli jak staje na releve i obciągam odbicie. Nie boli mnie też kiedy siadam na posbiciu w pointach lyb gołymy stopami na podłodze. dokładnie tak jak vvvvv. Boli mnie tylko przy wkładaniu stóp pod łóżko lub jeśli ktoś mi na nich siada albo opiera się. Myślę, że to nie jest to nic złego. Czyją taki ból jak przy rozciąganiu...... U moich kolezanek jest to samo..... więc ja jednak nie udam się do lekarza. ale dzięki za rade :)
Jest wiele takich maszyn - narzędzi tortur,ktore dają wspaniałe rezultaty. Znane byly juz w okresie baletu romantycznego. Wsrod nich wyroznić można te do:
- wykręcania stóp
- zwiększania podbicia
- poprawiania obciagnięcia palców
- utrzymywania pozycji
etc...
No cóz... wpsomagacze są jak najbradziej potzrebne, ale nie wykonają za nas całej pracy, co jets ich chyba najwięksyzm mankamentem... :-(
- wykręcania stóp
- zwiększania podbicia
- poprawiania obciagnięcia palców
- utrzymywania pozycji
etc...
No cóz... wpsomagacze są jak najbradziej potzrebne, ale nie wykonają za nas całej pracy, co jets ich chyba najwięksyzm mankamentem... :-(
Wiele ćwiczeń podanych jest w wątku o podbiciu, możesz go znaleźć w 'Praktyce'.
Chodzi Ci o obciąganie stóp, i/albo wygiecie ich w ładny łuk? Zresztą, to wszystko jest chyba w tamtym wątku :) W każdym razie jest to kwestia podbicia - jak masz małe, to z łuku nici.
Stanie na palcach - do tego jest specjalne obuwie (pointy); tylko Gruzini tańczą na podwinietych palcach tak bez niczego ;)
Chodzi Ci o obciąganie stóp, i/albo wygiecie ich w ładny łuk? Zresztą, to wszystko jest chyba w tamtym wątku :) W każdym razie jest to kwestia podbicia - jak masz małe, to z łuku nici.
Stanie na palcach - do tego jest specjalne obuwie (pointy); tylko Gruzini tańczą na podwinietych palcach tak bez niczego ;)