Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Chiquitkka

Post autor: Chiquitkka »

Dawno nie zaglądałam.
Poznańska OSB nie wypaliła. Dzwoniłam, mieli oddzwonić. Nie oddzwonili. No nic, trudno. Balet nie jest jedynym tańcem. Zawsze pozostaje jazz.
A tak apropo[s?], znacie jakieś gimnazja, licea artystyczne? ;D
Grażyna

Post autor: Grażyna »

Hej! Mam na imię Grażyna i jestem z Krakowa. Tańczę balet od piątego roku życia. Mam 15 lat. Czy możliwe jest dostanie się do szkoły baletowej w tym wieku?
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Krótko mówiąc: TAK.
Ale to zależy od Twoich umiejętności.
Joanna

Post autor: Joanna »

I warunków.
Grażyna

Post autor: Grażyna »

a co trzeba umieć żeby dostać się do szkoły baletowej?

[color=violet:77c425ede8]Poczytaj na forum - pisaliśmy już o tym kilka razy.[/color:77c425ede8]
Joanna

Post autor: Joanna »

[b:4438b64d7f]Grażyna[/b:4438b64d7f], z całym szacunkiem, ale ćwiczysz balet od dzieciństwa, i nie wiesz, co trzeba umieć, zdając do OSB?? To co robiłaś przez te wszystkie lata? Jak masz dobrą technikę i warunki, to masz szansę. Poszukaj na forum, są zarówno tematy o tym, czy da się dostać później do szkoły, jak i jest wątek gdzie podany jest program przedmiotów zawodowych w szkole baletowej.
Katie

Post autor: Katie »

Czy w wieku 14 lat można się zapisać od września na balet przy ulicy Łąkowej?
I ile kosztuje miesięcznie?
Torin

Post autor: Torin »

Najprościej będzie zadzwonić :)
Ale myślę, że nie będzie kłopotów - a kosztuje toto jeśli nic się nie zmieniło coś koło 220 zl miesięcznie :D

Torin
Katie

Post autor: Katie »

Dziękuje:)
zola

co dalej?

Post autor: zola »

jestem absolwentka ogniska baletowego, mam 15 lat.... i wlasnie na tym polega moj problem. cale moje zycie poswiecilam aby tanczyc. nie chce jednak rozstawac sie teraz z moja pasja. co moge robic? na sb jest juz za pozno, zreszta w baletowkach jest wysoki poziom. z drugiej strony nie chce sie cofac, dlatego nie zabardzo interersuja mnie placówki, ktore proponuja lekcje 2 razy w tygodniu. owszem, moze nie jestem zawodowa baletnica, ale wiem ze 3 godz. klasyki to o wieeeeeele zamalo. chcialabym tanczyc dalej, rozwijac swoje umiejetnosci. w Szczecinie malo sie dzieje, szczerze mowiac nie ma tu zbyt wielu dziewczyn na naszym poziomie. moze macie jakies oferty lub pomysly? bylabym wdzieczna :)
ODPOWIEDZ