Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Dawno nie zaglądałam.
Poznańska OSB nie wypaliła. Dzwoniłam, mieli oddzwonić. Nie oddzwonili. No nic, trudno. Balet nie jest jedynym tańcem. Zawsze pozostaje jazz.
A tak apropo[s?], znacie jakieś gimnazja, licea artystyczne? ;D
Hej! Mam na imię Grażyna i jestem z Krakowa. Tańczę balet od piątego roku życia. Mam 15 lat. Czy możliwe jest dostanie się do szkoły baletowej w tym wieku?
[b:4438b64d7f]Grażyna[/b:4438b64d7f], z całym szacunkiem, ale ćwiczysz balet od dzieciństwa, i nie wiesz, co trzeba umieć, zdając do OSB?? To co robiłaś przez te wszystkie lata? Jak masz dobrą technikę i warunki, to masz szansę. Poszukaj na forum, są zarówno tematy o tym, czy da się dostać później do szkoły, jak i jest wątek gdzie podany jest program przedmiotów zawodowych w szkole baletowej.
jestem absolwentka ogniska baletowego, mam 15 lat.... i wlasnie na tym polega moj problem. cale moje zycie poswiecilam aby tanczyc. nie chce jednak rozstawac sie teraz z moja pasja. co moge robic? na sb jest juz za pozno, zreszta w baletowkach jest wysoki poziom. z drugiej strony nie chce sie cofac, dlatego nie zabardzo interersuja mnie placówki, ktore proponuja lekcje 2 razy w tygodniu. owszem, moze nie jestem zawodowa baletnica, ale wiem ze 3 godz. klasyki to o wieeeeeele zamalo. chcialabym tanczyc dalej, rozwijac swoje umiejetnosci. w Szczecinie malo sie dzieje, szczerze mowiac nie ma tu zbyt wielu dziewczyn na naszym poziomie. moze macie jakies oferty lub pomysly? bylabym wdzieczna :)