Podziel się tym ze wszystkimi...
[quote:2f26b2f1be="Olimpia"]Mam po prostu na myśli to, że często wrażliwcy i nadwrażliwcy sięgają po to i owo[/quote:2f26b2f1be]
Po używki, alkohol i prochy siegają ludzie porówno niezależnie od ich prowienencji.
Procentowo tyle samo jest alkoholików wśrod profesury akademickiej jak i wśrod drwali tyle tylko, że Ci pierwsi piją inteligentnie t.z.n. w ukryciu.
W koncu sie nie upiłem(żartowałem) bo nawet jakbym chciał to nie mam jak i kiedy ponieważ ciagle muszę jeżdzic zakichanym autkiem i spełniać wiele innych czynności które alkohol wyklucza. :sad:
Po używki, alkohol i prochy siegają ludzie porówno niezależnie od ich prowienencji.
Procentowo tyle samo jest alkoholików wśrod profesury akademickiej jak i wśrod drwali tyle tylko, że Ci pierwsi piją inteligentnie t.z.n. w ukryciu.
W koncu sie nie upiłem(żartowałem) bo nawet jakbym chciał to nie mam jak i kiedy ponieważ ciagle muszę jeżdzic zakichanym autkiem i spełniać wiele innych czynności które alkohol wyklucza. :sad:
Nie zgodzę się do końca Father. Wśród artystów bardziej chodzi o to, że to, co w nich w środku 'każe' im mówić i tworzyć, często jest to to samo, co zagłusza się różnymi używkami, itp. Nie mówię tutaj artysta w sensie zawodu, bo i bywają po prostu artyści - rzemieślnicy, chociaż ci to mają powodu tyu realne niespełnienie w sztuce np. ;) Bo większość artystów i tak niespełnienie ma, tyle że czasem urojone ;) (w sensie wydawałoby się na pozór nieadekwatne do odniesionego sukcesu... no ale który widz siedzi w głowie artysty i zna jego ambicje, cele, itp?). Moim zdaniem są zawody narażone bardziej na alkoholizm i podobne (jak np. w przypadku księży, czy aktorów), ze względu na specyficzny rodzaj napięcia jak i to, że często artyści to są jednak wewnętrznie zawirowani ludzi, którzy tworzą sztukę, wyzewnętrzniają się z tego wszystkiego, żeby w ogóle móc oddychać...
-
miss Julia
[quote:be2cc63482="Joanna"]Moim zdaniem są zawody narażone bardziej na alkoholizm [/quote:be2cc63482][quote:be2cc63482="miss Julia"]I trzeba jeszcze pamiętać że zwykle artyści są bardziej wrażliwi niż inni ludzie, więc piciem mogą też zagluszać te odczucia.[/quote:be2cc63482]
Tak, tak oczywiście, szczególnie wrażliwi sa kierowcy, pracownicy budowlani i marynarze. To są prawdziwi artyści :D
Tak, tak oczywiście, szczególnie wrażliwi sa kierowcy, pracownicy budowlani i marynarze. To są prawdziwi artyści :D