KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Julia

...

Post autor: Julia »

Jeśli chodzi o interpretacje tańca to nasi uczniowie uczą się u najlepszych pedagogów ze świata aktorskiego w Krakowie, u profesorów z samej PWST, więc z interpretacją tańca i grą aktorską na pewno nie mają problemu. Wielu z naszych uczniów ocenianych jest przez Nich pozytywnie, jako duży potencjał nie tylko "techniczny" ale i "artystyczny". Z takimi autorytetami jak Profesorowie z PWST nie mogę się mierzyć, ani Ja ani Ty. Ja szalenie się cieszę, że mogę współpracować twórczo z takimi sławami, słuchać ich rad i CENNYCH wskazówek. :-)

Ponadto dodam, że nasze uczennice miały w tym roku możliwość uczestniczenia w licznych warsztatach m.in. z byłym wieloletnim solistą zespołu Maurice Bejarta...

Kiro w twoich wypowiedziach wyczuwam nutkę zazdrości ... Tylko nie rozumiem dlaczego ...
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Z tego co wiem, Julio, uczennice Konserwatorium nie mają zajęć z nauczycielami PWST, a właśne te autorytety uważają, że dziewczyny trzeba dobrze podszkolić aktorsko, bo tego im brak.
Bajaderka

Poza tym, nikt tu nie mowi o zazdrosci, nie brońce się, proszę! To nie jest krytyka, tylko uwagi.
Niestety w Krakowskim balecie większość ma problem z odróżnieniem tego.

I nie mówi się tu o uśmiechu, ale o emocjach Śnieżko.
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

tylko czasami trzeba uważać żeby tych emocji za bardzo nie wyrzucać na scenie...
Julia

Post autor: Julia »

Z tego co sobie przypominam to uczennice z Konserwatorium Tańca miały zajęcia z pedagogami z PWST :-) Nie mówiąc o tym, że ja mam zaszczyt pracować również z absolwentami PWST...
Bajaderka

Dobrze, ja się nie wtrącam.
Nie ważne z kim macie zajęcia, nie interesuje mnie to za bardzo.
Ale tylko wyraziłam swoją opinię.
Columbina

Post autor: Columbina »

Hmm... proponuję skończyć tę małą dyskusję zanim zakończy ją moderator tablicy :P
To jest temat dotyczący konserwatorium. Wszelkie uwagi i pretensje niektórych osób skierowane w stronę konserwatorium może lepiej na PW przenieść?
Potrzebne nam znowu jakieś kłótnie? Chyba nie. Dobrze jest jak jest :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Czyli generalnie mówicie, że macie zastrzeżenia do naszego wyrazu? Ok, popracujemy i nad nim i może za rok bardziej wam się spodoba.
Wszystko byłoby dobrze tylko uwagi można napisać normalnie, a nie z przekąsem. Wszystko można wyrazić normalnie. I jeszcze Kiro nie wiem na jakiej podstawie oceniasz nasz występ jak na nim nie byłeś, szczególnie jego stronę artystyczną. Zdjęcia to zdjęcia i o ile może o technice można na ich podstawie się wypowiadać to uważam, że o stronie artystycznej zdecydowanie nie!

Ja też dziękuję wszystkim dziewczynom i pedagogom za cały rok!! ;*****
Columbina

Post autor: Columbina »

Ja Aniu czekam na ten film, który Twój tata nagrał :)
On będzie jakoś do kupienia? Czy nagrywał tylko tak dla siebie?

Bo kurcze serio nie mogłam być ;/
kira

Post autor: kira »

Julio, proszę, skończmy z ta "zazdrością"! nie wiem czemu tak uparcie powracasz do tego wątku. Najwidoczniej masz jakiś kompleks na tym punkcie....Dlaczego?
Przychylam się ( i dziękuje za wsparcie :)) do słów Bajaderki. Wydaje mi się, że powinnyście być zadowolone z tego, że niektórzy maja odwagę powiedzieć szczerze (i życzliwie, życzliwie kochana Julio) uwagi, nad którymi warto popracować. To wskazówka, nie przytyk!
Julio, ja swoją edukacje taneczna przypieczętowałem dyplomem już dobrych kilkanaście lat temu. Nawet moi pedagodzy twierdzili, że "pewnych osób pewnych rzeczy się nie nauczy"...Ciesz mnie, że jesteś dumna ze współpracy z pedagogami/profesorami PWST. A już na pewno oszaleje z radości, jeśli zobaczę efekty tej współpracy Specjalnie przyjadę do Krakowa, obiecuje :)
ODPOWIEDZ