Klasyka - Warszawa - zajęcia dla dorosłych
Generalnie grupy zaczynają się tylko od października. Ale może okazać się, że będzie takie multum chętnych, że w międzyczasie utworzą nową grupę.
W grupach początkujących w ciągu pierwszych 2-3 miesięcy można spokojnie dołączyć. Potem może być trochę stresujące dla nowej osoby, że się gubi, że tempo, że nie zna nazw figur etc. (bo poziom grupy idzie utartym szlakiem - nie jest obniżany specjalnie dla nowych osób). Oczywiście, to zależy jeszcze od pedagoga - jedni lecą z materiałem szybciej, inni wolniej.
W grupach początkujących w ciągu pierwszych 2-3 miesięcy można spokojnie dołączyć. Potem może być trochę stresujące dla nowej osoby, że się gubi, że tempo, że nie zna nazw figur etc. (bo poziom grupy idzie utartym szlakiem - nie jest obniżany specjalnie dla nowych osób). Oczywiście, to zależy jeszcze od pedagoga - jedni lecą z materiałem szybciej, inni wolniej.
-
venus-in-furs
Hmmm, moim zdaniem każdy jest dobry. Ale to zależy od tego, co kto lubi. Ja byłam u pana Gaworczyka i pani Zajdler - jak dla mnie, tempo nauki umiarkowane (ale ja lubię wyzwania), pedagodzy wymagający, kontaktowi i sympatyczni, w moim odczuciu te zajęcia dobrze sie uzupełniały (przynajmniej w mojej głowie :) ).
O paniach Michałowskiej i Wojewódzkiej słyszałam, że tempo nauki jest szybsze, za to u pana Piotrowskiego wolniejsze i pan Piotrowski bardziej zwraca uwage na głowę, ręce, nogi... Ciekawe są jeszcze zajęcia z panią Piorun. Co do innych osób nie mam żadnej opinii.
Jeśli chodzi o barre au sol, to szczególnie polecam panią Piela (Szyłejko) i panią Piorun.
O paniach Michałowskiej i Wojewódzkiej słyszałam, że tempo nauki jest szybsze, za to u pana Piotrowskiego wolniejsze i pan Piotrowski bardziej zwraca uwage na głowę, ręce, nogi... Ciekawe są jeszcze zajęcia z panią Piorun. Co do innych osób nie mam żadnej opinii.
Jeśli chodzi o barre au sol, to szczególnie polecam panią Piela (Szyłejko) i panią Piorun.
[b:e83115a02d]vesper_[/b:e83115a02d], w samej szkole baletowej oczywiście nie ma ;) Jeśli już, to zajęcia organizuje Studio Taneczno-Aktorskie i odbywają się one w sali Studia przy ulicy Twardej.
A zajęcia są ;) Są warsztaty na przełomie czerwca/lipca i we wrześniu, przy czym w tym roku we wrześniu będą chyba tylko zajęcia dla grup średnio-zaawansowanych/zaawansowanych. Obecnie (w sierpniu) nie ma zajęć.
EDIT. Nastąpiła zmiana, wszystkie stopnie zaawansowania będą miały zajęcia we wrześniu. Informacje są na stronie Studia ;)
A zajęcia są ;) Są warsztaty na przełomie czerwca/lipca i we wrześniu, przy czym w tym roku we wrześniu będą chyba tylko zajęcia dla grup średnio-zaawansowanych/zaawansowanych. Obecnie (w sierpniu) nie ma zajęć.
EDIT. Nastąpiła zmiana, wszystkie stopnie zaawansowania będą miały zajęcia we wrześniu. Informacje są na stronie Studia ;)
Hej, chciałabym się z Wami wszystkimi przywitać :) Podczytuję forum od jakiegoś czasu i w końcu dojrzała we mnie myśl na zapisanie się na klasykę (na Twardą). Jest jedno 'ale' - czy osoba z dość dużą nadwagą ma tam czego szukać? Czy nie zrobię sobie krzywdy? Niestety z różnych względów ważę więcej niż powinnam :/ Nie jestem stara, chodzę na inne tańce, ale tam wiem, że kolana i kostki są bezpieczne. Google nic o tym nie mówią, a zadzwonić się wstydzę... Jesteście moją ostatnią nadzieją ;)