BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Sheeda

Post autor: Sheeda »

A mi się własnie nie przecierają szybko a często w nich ćwiczę w domu.
Ja ogólnie uzywam też Grishek i tez model 6 :D Tylko czasem modelu 1.
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Witam wszystkich,
chciałabym powiedziec, że około miesiąc temu kupiłam baletki Entrechat Sanshy z satyny i jestem mega zadowolona :D
Myślałam, że jak kupię takie błyszczące satynowe, to mi się szybko zetrą, ale do tej pory nie ma ani jednego śladu przetarcia!
Zatem polecam ;)
lailana

Post autor: lailana »

Czy macie w swoich baletkach cosik takie, że po kilku latach użytkowania strasznie się ślizgają? Bo moje ostatnio są niemalże niebezpiecznie śliskie i zastanawiam się nad kupnem nowych, tyle że szkoda mi bo z zewnątrz wyglądają jak nowe pomimo że tańczę w nich od 3 lat. Moje baletki to są dokładnie te:[URL=http://www.do-tanca.pl/czarne_baletki_z_dzielona_podeszwa.html]baletki[/URL]
Spidi

Post autor: Spidi »

Lailano,ja tez je mam,tyle ze rozowe i maja taka szara skore na spodzie,na pcozatku skora byla lakko 'zamszowa' a teraz jest bardzo wyslizgana,ja sobie troche ponacinalam lekko zeby sie nie slizgac<porobilam jakby taki meszek>
lailana

oooo muszę spróbować... ale taka krateczkę sobie robiłaś?
arizona

Post autor: arizona »

[quote:e02d618753="lailana"]z zewnątrz wyglądają jak nowe pomimo że tańczę w nich od 3 lat[/quote:e02d618753]

jak można ćwiczyć w jednej parze przez 3 lata :shock: mistrzyni w oszczędzaniu chyba :)
lailana

wiesz ja nie jestem tancerka baletu ale tb, wiec to jest inna kwestia użytkowania... :lol:
Giselle97

Post autor: Giselle97 »

[quote:d8d4a700b5="gonia"]chciałam się zapytać, czy ktoś z Was zamawiał baletki Marra skórzane? mam materiałowe, ale zaczęły się robić za małe i teraz zastanawiam się nad skórzanymi, dla odmiany... ale jeszcze się zastanawiam, bo skórzane są 15 zł droższe ( :shock: )...[/quote:d8d4a700b5]

miałam kiedyś skórzane ale innej firmy a od niedawna mam szmaciane Marra i są super. Dużo wygodniejsze i w ogóle. :smile: polecam
akcesdance

Śliska podeszwa

Post autor: akcesdance »

Jeżeli macie problem ze zbyt śliską podeszwą, polecam tzw drapak do podeszew. http://www.akcesdance.pl/akcesoria/
Można nim przywrócić podeszwę do stanu wyjściowego. Bardzo dobrze sprawdza się również do innych podeszew np styrogumowych w jazzówkach. Jeżeli podłoga jest zbyt śliska można łatwo zwiększyć kontrolę podeszwy. W skórzanych podeszwach, zwłaszcza welurowych ( tych z meszkiem) często zabrudzenie wciera się w skórę, co powoduje zmniejszanie przyczepności. Jeżeli jeszcze tańczy się na dość śliskiej powierzchni, wóczas można się czuć jak na lodzie.
UWAGA druciki są bardzo ostre.
lailana

polecam papier ścierny, trochę zadziałał :lol:
ODPOWIEDZ