BALETKI
Czy macie w swoich baletkach cosik takie, że po kilku latach użytkowania strasznie się ślizgają? Bo moje ostatnio są niemalże niebezpiecznie śliskie i zastanawiam się nad kupnem nowych, tyle że szkoda mi bo z zewnątrz wyglądają jak nowe pomimo że tańczę w nich od 3 lat. Moje baletki to są dokładnie te:[URL=http://www.do-tanca.pl/czarne_baletki_z_dzielona_podeszwa.html]baletki[/URL]
[quote:d8d4a700b5="gonia"]chciałam się zapytać, czy ktoś z Was zamawiał baletki Marra skórzane? mam materiałowe, ale zaczęły się robić za małe i teraz zastanawiam się nad skórzanymi, dla odmiany... ale jeszcze się zastanawiam, bo skórzane są 15 zł droższe ( :shock: )...[/quote:d8d4a700b5]
miałam kiedyś skórzane ale innej firmy a od niedawna mam szmaciane Marra i są super. Dużo wygodniejsze i w ogóle. :smile: polecam
miałam kiedyś skórzane ale innej firmy a od niedawna mam szmaciane Marra i są super. Dużo wygodniejsze i w ogóle. :smile: polecam
-
akcesdance
Śliska podeszwa
Jeżeli macie problem ze zbyt śliską podeszwą, polecam tzw drapak do podeszew. http://www.akcesdance.pl/akcesoria/
Można nim przywrócić podeszwę do stanu wyjściowego. Bardzo dobrze sprawdza się również do innych podeszew np styrogumowych w jazzówkach. Jeżeli podłoga jest zbyt śliska można łatwo zwiększyć kontrolę podeszwy. W skórzanych podeszwach, zwłaszcza welurowych ( tych z meszkiem) często zabrudzenie wciera się w skórę, co powoduje zmniejszanie przyczepności. Jeżeli jeszcze tańczy się na dość śliskiej powierzchni, wóczas można się czuć jak na lodzie.
UWAGA druciki są bardzo ostre.
Można nim przywrócić podeszwę do stanu wyjściowego. Bardzo dobrze sprawdza się również do innych podeszew np styrogumowych w jazzówkach. Jeżeli podłoga jest zbyt śliska można łatwo zwiększyć kontrolę podeszwy. W skórzanych podeszwach, zwłaszcza welurowych ( tych z meszkiem) często zabrudzenie wciera się w skórę, co powoduje zmniejszanie przyczepności. Jeżeli jeszcze tańczy się na dość śliskiej powierzchni, wóczas można się czuć jak na lodzie.
UWAGA druciki są bardzo ostre.