KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO
Bonjour :)
ja moze nie dokonca na temat,ale....
niedawno przeprowadzilam sie z Rosji do Polski i jeszcze nie zapisalam sie do zadnej szkoly baletowej.Chcialabym sie dowiedziec o polskich szkolach jak najwiecej zeby wybrac najlepsza dla siebie.Tesknie za baletem wiec prosze pomozcie mi.I wolalabym szkołe,w której panuje surowa dyscyplina i wysoki poziom.
pozdrawiam :)
przepraszam za bledy .... ;p
ja moze nie dokonca na temat,ale....
niedawno przeprowadzilam sie z Rosji do Polski i jeszcze nie zapisalam sie do zadnej szkoly baletowej.Chcialabym sie dowiedziec o polskich szkolach jak najwiecej zeby wybrac najlepsza dla siebie.Tesknie za baletem wiec prosze pomozcie mi.I wolalabym szkołe,w której panuje surowa dyscyplina i wysoki poziom.
pozdrawiam :)
przepraszam za bledy .... ;p
Diabora... Już Ci odpowiedziałam na Twój poprzedni post, który był praktycznie identyczny jak ten. Przeglądnij całą tablicę zatytułowaną "Szkoła Baletowa", a na pewno znajdziesz coś dla siebie. Jest tam dość sporo tematów dotyczących szkół, ognisk czy też zespołów baletowych, więc już w poszczególnych tematach pytaj się o nie, a nie ciągle tutaj!
Poza tym nawet nie wiemy gdzie mieszkasz w Polsce to jak mamy Ci pomóc?
Istnieją w Polsce Ogólnokształcące Szkoły Baletowe, więc ich najpierw szukaj na tej tablicy (Warszawa, Poznań, Bytom, Łódź i Gdańsk).
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to zapraszam na PW, albo w odpowiednim temacie, ale jeśli nie będzie dotyczyło to Krakowskiego Centrum to błagam... nie tutaj :P
Pozdrawiam :)
Poza tym nawet nie wiemy gdzie mieszkasz w Polsce to jak mamy Ci pomóc?
Istnieją w Polsce Ogólnokształcące Szkoły Baletowe, więc ich najpierw szukaj na tej tablicy (Warszawa, Poznań, Bytom, Łódź i Gdańsk).
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to zapraszam na PW, albo w odpowiednim temacie, ale jeśli nie będzie dotyczyło to Krakowskiego Centrum to błagam... nie tutaj :P
Pozdrawiam :)
Ja juz pisałam,ze mieszkam tera w Polsce.Ogladalam juz strony tychszkoł,ale to za malo...chcialabym pogadac z kims kto uczy sie w ktorejsc z nich zeby poznac to z innej strony.Odwiedzilam juz kilka szkol baletowych,ale zadna nie przypadla mi do gustu...Mam dziwne wrazenie,ze nie przepada sie tu za rosyjskimi tancerzami tylko dlatego,ze sa lepsi...
przepraszam,ze znow tutaj.
trzymaj sie :)
przepraszam,ze znow tutaj.
trzymaj sie :)
Jeśli chcesz porozmawiać z uczniami to świetnie trafiłaś. Wystarczy odświeżyć interesujący Cię wątek, a jestem pewna, że któryś z uczniów się odezwie.
I już na prawdę, proszę nie kontynuujmy w tym temacie dalszej dyskusji...
Posty i tak będą pewnie skasowane przez moderatora tablicy ;)
[color=green:872ad004e0]Będą :)[/color:872ad004e0]
I już na prawdę, proszę nie kontynuujmy w tym temacie dalszej dyskusji...
Posty i tak będą pewnie skasowane przez moderatora tablicy ;)
[color=green:872ad004e0]Będą :)[/color:872ad004e0]
Hej:]Tancze 3 lata,kocham to, jestem w grupie tanca wspolczesnego, uczeszczam na warsztaty i moim mazeniem jest zostac tancerzem. Zawsze kochalem balet(choc go nie umiem), ale do szkoly baletowej juz za pozno(mam 17 lat).Nie mieszkam w Krakowie,pochodze ze Szczecinka z polnocy Polski. Mozecie mi powiedziec jakie to jest studio taneczne? Czy warto jest przeprowadzac sie 700 km od domu by do niego uczeszczac?Ile trzeba placic za zajecia?Jak wyglada rekrutacja?Czy zdazyl bym jeszcze na ten rok sie zrekrutowac?Odp. SZybko...bardzo wazne!!!
Witaj,
jest to studio prywatne, amatorskie. To znaczy w założeniu konserwatorium ma wyszkolić jak najlepiej swoich uczniów,aczkolwiek absolwenci konserwatorium nie zostają profesjonalnymi tancerzami.
Myślę, że nie ma sensu przeprowadzać się, bo jak mówiłam, nie jest to szkoła profesjonalna i nie przygotuje Cie do zawodu tancerza (w szczegolnosci w wieku 17 lat).
Takze w tym wieku trudno będzie Ci to osiągnąć, aczkolwiek jest to możliwe (patrz: temat o Miltonie, który uczy się w Ogólnokształcącej Szkole baletowej w Warszawie- http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=4209) , dlatego myślę, że warto próbować swoich sił w ogólnokształcących szkołach. A raczej prosić, aby Cie przyjeli;)
Bardzo trudno jest w tym wieku osiągnąć to, aby byc na poziomie profesjonalnym, potrzeba do tego bardzo duzo samozaparcia oraz bardzo duzo sil. Musisz wiedziec, ze na pewno chcesz to robic, by moc poswiecic wiele dla tanca.
Ale ogólnie- jeśli konserwatorium jest szkołą prywatną, a jest, to rekrutacja odbywa się tak, że przyjęty jest każdy;) Po prostu każdy, kto ma pasje, bez względu na warunki itp itd.
Pozdrawiam, Bajaderka
jest to studio prywatne, amatorskie. To znaczy w założeniu konserwatorium ma wyszkolić jak najlepiej swoich uczniów,aczkolwiek absolwenci konserwatorium nie zostają profesjonalnymi tancerzami.
Myślę, że nie ma sensu przeprowadzać się, bo jak mówiłam, nie jest to szkoła profesjonalna i nie przygotuje Cie do zawodu tancerza (w szczegolnosci w wieku 17 lat).
Takze w tym wieku trudno będzie Ci to osiągnąć, aczkolwiek jest to możliwe (patrz: temat o Miltonie, który uczy się w Ogólnokształcącej Szkole baletowej w Warszawie- http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=4209) , dlatego myślę, że warto próbować swoich sił w ogólnokształcących szkołach. A raczej prosić, aby Cie przyjeli;)
Bardzo trudno jest w tym wieku osiągnąć to, aby byc na poziomie profesjonalnym, potrzeba do tego bardzo duzo samozaparcia oraz bardzo duzo sil. Musisz wiedziec, ze na pewno chcesz to robic, by moc poswiecic wiele dla tanca.
Ale ogólnie- jeśli konserwatorium jest szkołą prywatną, a jest, to rekrutacja odbywa się tak, że przyjęty jest każdy;) Po prostu każdy, kto ma pasje, bez względu na warunki itp itd.
Pozdrawiam, Bajaderka
-
angelika199315
[b:a982165544]Albert[/b:a982165544],
osobiscie uwazam, ze nie ma sensu przeprowadzka do Krakowa. Juz lepiej abys albo poprobowal w panstwowych szkolach (co raczej jest malo prawdopodobne), albo na razie zadowoloic sie roznymi warsztatami z klasyki (np. w wakacje, itp.), a jesli planujesz np. wyjazd na studia do innego miasta, to wtedy moze sie okazac, ze masz szerszy wybor zajec, itp.
osobiscie uwazam, ze nie ma sensu przeprowadzka do Krakowa. Juz lepiej abys albo poprobowal w panstwowych szkolach (co raczej jest malo prawdopodobne), albo na razie zadowoloic sie roznymi warsztatami z klasyki (np. w wakacje, itp.), a jesli planujesz np. wyjazd na studia do innego miasta, to wtedy moze sie okazac, ze masz szerszy wybor zajec, itp.