podbicie Sylvie Guillem

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
*Julinka*

Podbicie

Post autor: *Julinka* »

Link ze zdjęciem niby podbicia Sylvie Guillem, naprawde należy do jakiejś forumowiczki!!!!!!!!!Bo ona pisze później, że chodzi do szkoły baletowej w Warszawie :)
*Julinka*

hej

[quote:a0d84ffa73="Ariodante"]Skoro mowa o malych stopkach - czy dlugosc (rozmiar) stopy ma znaczenie w balecie klasycznym? Na scenie trudno ocenic wielkosc stopy baletnic ze wzgledu na pointy, ktore stope wydluzaja. Czy znane sa przyklady jakichs ekstremalnie malych lub ekstremalnie duzych stop u tancerzy? Mowiac "ekstremalnie", mam na mysli nieproporcjonalnie do reszty ciala, np. drobna baletnica z duzymi stopami lub wysoka baletnica z malymi, bo domyslam sie, ze jesli proporcje sa zachowane, nie powinno byc problemu. Ale moze sie myle. [/quote:a0d84ffa73]

No właśnie jak to jest????Niech ktoś odpowie prosze!!!!!!! :) [/list]
*Julinka*

Sory

Sorry to tak nie miało wyjśc!!!! :( Ten tekst jest Ariodante!!!!!!!!Ale niech ktoś na nie odpowie bo też jestem ciekawa!!!!!!!!!Sory jeszcze raz! :oops:
Kasia G

Post autor: Kasia G »

no przeciez dalej w tym samym wątku forumowiczka pisze:
"To była moja własna, osobista i prywatna stopa. I w tej sytuacji mogę chyba powyższy komentarz przyjąć jako komplement........................"

więc wszystko jasne. Ma dziweczyna stópke że ho, ho:)
*Julinka*

hej

No, super te podbicie!!!!!!!!!Ja mam dosyc małe podbicie, niestety więc nie mam się czym pochwalic :(
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

http://www.sylvieguillem.com/sylvie/20

To jest oficjalna strona. ael tam tez jest jej podbicie naprawde ono jest suuuuper!!!!!!!
*Julinka*

hej

Nio super to podbicie!!!!!!!!Ale wielka szkoda, że nie ma więcej takich zdjęć jej podbicia :(
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

no szkoda, żr nie ma więcej...... :(
baletniczka

Post autor: baletniczka »

A jak poprawić swoje podbicie? Ja na przykład w reklamie butów widziałam jak stope zgina się nie w palcach tylko tam ciut dalej (tam gdzie są wyczuwalne takie pagórki :D czyli kosteczki) jak mozna ćwiczyć to miejsce, żeby można je było całkiem zgiąć na podłożu i na przykład normalnie sobie na nim chodzić? (Mam nadzieję, że osoby, bardziej zaawansowane i które widziały reklamę butków, wiedzą o co mi chodzi :P ). Dzięki, paps.
ODPOWIEDZ