podbicie Sylvie Guillem

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
sfra

Post autor: sfra »

W temacie "pointy" bodajze jest jej naga stópka. Podbicie jest... piekne:)
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Ach, czyli tak wyglada doskonale podbicie! :idea: Widzialam cos podobnego u Alessandry Ferii z ABT i szczerze mowic, patrzac na Ferii w akcji, wole unikac patrzenia na jej stopy, kiedy stoi lub tanczy sur les pointes. Po prostu wygladaja tak, jakby mialy sie za chwile zlamac. W ogole wole chyba stopy, ktore wygladem niewiele roznia sie od anatomicznie zdrowej stopy zwyklego smiertelnika - na razie, z ogladanych tancerzy, tylko Ferri uderzyla mnie tak nienaturalnym "wygieciem", wiec pewnie nie jest to bardzo czeste zjawisko. Nie widzialam nigdy Guillem w akcji, wiec trudno mi powiedziec, czy to, co pokazuja zdjecia na tej stronce uznalabym w rzeczywistosci za nieestetyczne i nazbyt "atletyczne". Mowie tu tylko o wlasnych wrazeniach estetycznych - nie przeklinajcie mnie! :wink:

Pozdrawiam, I.
baletnica86

Re: podbicie Sylvie Guillem

Post autor: baletnica86 »

Nawet na maturze z historii tanca znalazlo sie jej podbicie;P i trzeba bylo zgadnac czyje to jest..troche sucharne no ale coz..bo jak ktos moze poznac jej stope...
Paula.

Re: podbicie Sylvie Guillem

Post autor: Paula. »

Była strona z podbiciem z Sylvie... ale moderator uszczyplił ten temat i to chyba też usunął...jak znajdziecie to dajcie znać :|
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Nic o tym nie wiem, jesli to aluzja do mnie :wink: Zadnych uszczuplen i wycinan nie robilam. Poza tym, link do zdjec slawnej stopki juz ktos zamiescil powyzej, wiec po co szukac dalej?
I.
Paula.

Post autor: Paula. »

Jeszcze raz...bo coś nie wyszło... http://www.gapage.webpark.pl/b/new_page_1.htm Tamto można skasować bo się zapomniałam zalogować i się nie da...a więc jeszcze raz...4 albo 5 strona wątek "podbicie" jeszcze raz przepraszam :oops:
ODPOWIEDZ