podbicie Sylvie Guillem
Ach, czyli tak wyglada doskonale podbicie! :idea: Widzialam cos podobnego u Alessandry Ferii z ABT i szczerze mowic, patrzac na Ferii w akcji, wole unikac patrzenia na jej stopy, kiedy stoi lub tanczy sur les pointes. Po prostu wygladaja tak, jakby mialy sie za chwile zlamac. W ogole wole chyba stopy, ktore wygladem niewiele roznia sie od anatomicznie zdrowej stopy zwyklego smiertelnika - na razie, z ogladanych tancerzy, tylko Ferri uderzyla mnie tak nienaturalnym "wygieciem", wiec pewnie nie jest to bardzo czeste zjawisko. Nie widzialam nigdy Guillem w akcji, wiec trudno mi powiedziec, czy to, co pokazuja zdjecia na tej stronce uznalabym w rzeczywistosci za nieestetyczne i nazbyt "atletyczne". Mowie tu tylko o wlasnych wrazeniach estetycznych - nie przeklinajcie mnie! :wink:
Pozdrawiam, I.
Pozdrawiam, I.
-
baletnica86
Re: podbicie Sylvie Guillem
Nawet na maturze z historii tanca znalazlo sie jej podbicie;P i trzeba bylo zgadnac czyje to jest..troche sucharne no ale coz..bo jak ktos moze poznac jej stope...
Re: podbicie Sylvie Guillem
Była strona z podbiciem z Sylvie... ale moderator uszczyplił ten temat i to chyba też usunął...jak znajdziecie to dajcie znać :|