naciągnięte/nadwyrężone mięśnie i ścięgna
Powrót do dawnej formy jest najgorszy... Pamiętaj tylko że nawet jeśli noga przestanie boleć to nie oznacza to że już wszystko jest w porządku... jest to bardzo mylne i powoduje że czujemy się lepiej i za wszelką cenę chcemy już skakać piękne skoki i robić szpagaty bo myślimy że wszystko minęło. Wtedy ponownie coś się uszkadza i wracamy do początku historii... Nie przesilaj nogi, delikatnie rozciągaj i trzymaj w cieple (mięsień będzie się wtedy rozluźniać i nie będzie tak boleć ), a na pewno wszystko będzie ok 
Mam taki problem- boli mnie zewnętrzna środkowa część stopy (z boku). Nie sprawia to problemów w chodzeniu, jak robię point to tez nie jest źle, ale zginanie stopy "do środka" boli. Dzisiaj na zajęciach ćwiczyłam normalni, ale jednak trochę bolało. Wydaje mi się, że wczoraj jak szłam dziwnie przesunął mi się obcas w bucie na chwilę (szeroki, krótki obcas w botkach, 3cm) i chyba mi się trochę wtedy wygięła noga, albo też biegałam i potem rozciągałam też stopy (ale wtedy nic nie czułam, żeby coś było nie tak).
Źle nie jest, ale co polecacie oprócz odpoczynku, żeby przeszło szybko- ciepłe, zimne okłady?
Źle nie jest, ale co polecacie oprócz odpoczynku, żeby przeszło szybko- ciepłe, zimne okłady?
-
pudrowy_róż
-
Celebrindal
Słuchajcie, wiem, ze to głupie i dziwne pytanie, ale naprawdę się nad tym zastanawiam 
W którym miejscu najlepiej smarować maścią przy nadwyrężeniu stawu biodrowego? Bo to jednak jest takie miejsce "schowane" ze wszystkich stron za mięśniami itp., nie jak kolano czy kostka, gdzie ten staw jest prawie "na wierzchu" i się smaruje po prostu tam, gdzie boli. Jak Wy robicie?
W którym miejscu najlepiej smarować maścią przy nadwyrężeniu stawu biodrowego? Bo to jednak jest takie miejsce "schowane" ze wszystkich stron za mięśniami itp., nie jak kolano czy kostka, gdzie ten staw jest prawie "na wierzchu" i się smaruje po prostu tam, gdzie boli. Jak Wy robicie?