tancerz/tancerka - mąż/żona

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
jurecq

Post autor: jurecq »

[b:6bfc4f2a13]x[/b:6bfc4f2a13]
Kasia G

Post autor: Kasia G »

tak, bardzo proszę o powrót do tematu - tzn. wszelkie rozważania na temat partnerstwa w zwiazku, relacji z małonkiem i doboru w pary są dopuszczalne ale... podbudowane baletowo ;)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

z podbudowa baletowa to też jakoś tak ciezko, bo np jakbym chciala pisac o baletowym malzenstwie łodzkim, to tez nie można, bo to w prywatnosc sie wkracza...
jaromir

Post autor: jaromir »

Ag ! Ale można pewne sprawy uogólnić, zakamuflować, a istote tego co chcesz i tak mozesz przekazac.

A wracając do tematu, to nie ma co poruszać tego co jest wazne w każdym zwiazku, ludzi kazdego zawodu.
Raczej warto zastanawiac sie jak i kto moze pogodzic sie szczegolnie gdy jeden z partnerow tanczy, a drugi co robi ...
- moze prowadzic dom
- moze uprawiac zawod artystyczny w godzinach nieregularnych
- moze pracowac od 7-17 lub w innych stalych godzinach, lub na zmiany

Jaki ten drugi powinien miec cechy osobowosci, charakter, cechy nabyte
- przychodzi z pracy i czeka na podanie obiadu
-wychodzi do pracy i czeka na podane sniadanie, uprasowane ubranie itd
- ma zawod artystyczny ( muzyk, plastyk, literat ) ale jest gwiazda sam dla siebie i oczekuje pelnego serwisu j.w.
- czyja kariera jet priorytetem ( wszyscy artysci wyzej wymienieni moga tworzyc w dowolnym miejscu) , a tancerz, tancerka musi tanczyć w konkretnym miejscu - co z dostosowaniem - z wczesnejszych postow widzialem, ze trudno udaje sie pogodzić te sprawy

Kimkolwiek jest, jezeli jest egocentrykiem, egoista, bez empatii to w szczególniści taki PARTNER dla tancerza, tancerki sie nie nadaje.

I nie chodzi tylko o ten "serwis" - bo nawet, gdy jest obsluga, dom milionera, to pewne cechy sa wazne absolutnie, aby byc szczesliwym - tylko dotycza innej pllaszczyzny - sposobu spedzania wolnego czasu, rozrywki, tematu rozmów itd
Sagittaire

jest! znalazłam!
Znalazłam jednego faceta, który zrezygnowal ze swojej kariery, dla dobra związku .(to tak apropo poruszonego przez Joanne tematu, ze takowych mężczyzn strasznie malo :) ).
Zasłyszało mi się, że chłopak Poliny Semionowej , który był tancerzem, przeniósł sie do Berlina żeby byc blisko niej i teraz chyba- o ile sie nie myle -prowadzi jakis sklep.
Ale dla tak uwielbianej i -trzeba to zaznaczyc- pięknej kobiety, to to poświęcenie jest chyba uzasadnine :)
Father

Post autor: Father »

[quote:d72a620e0b="ag111111"]jest! znalazłam![/quote:d72a620e0b]
Przepraszam ale nie bardzo zrozumialem: czy znalazłaś dla siebie czy tez chodzi o faceta Poli Siemionownej? :o
Sagittaire

dobre :D
Joanna

Post autor: Joanna »

No tak, ale w przypadku takiej Poliny to chyba oczywiste... Chyba że jej partner miałby zadatki na drugiego Malachowa.
A co z sytuacja, kiedy oboje mają równe szanse (zrobić podobną 'rangę' kariery), czy ewentualnie jedno z nich nieznacznie wieksze, i któres by miało się poświęcić (czyli np. przeprowadzić się za kompanią partnera/ki) to kto jest to częściej...?
Sagittaire

no wtedy to rzecz jasna, ze statystycznie jest to kobieta (tą która sie poświęci). No chyba ze sie rozstana i kazde sobie pojdzie w swoja strone, albo oboje zostana tam gdzie moga tanczyc razem.

A co do chlopaka Poliny Semionowej to jednak bym go Joanno troszkę doceniła :) , bo jeśli jest sie tancerzem, nawet nie Malakhovem, to i tak ciężko rzucic swój zespół (bodajze w Stutgarcie) i zacząć robic coś innego. Tym bardziej, ze chyba nie byl taki strasznie zły. no i zakladajac ze to o nich to prawda, bo moze to plotka a moze cos sie zmienilo.

A tak na marginesie, to ja sie bardzo ucieszyłam, jak się dowiedziałam, że naszych łódzkich dwóch pierwszych solistów łódzkich zostało małżeństwem, bo jestem spokojniejsza, ze sie jedna z tych osób nie przeprowadzi tanczyc poza Łodzią :wink: A to świetny tancerz i zawsze sie balam, ze gdzies sie przeniesie. Wiem, wiem to co napisałam jest egoistyczne ale w sumie ja jestem zadowolona, moi ulubiency sa zadowoleni: czego chcieć więcej?
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

Mąż tancerz - marzenie ! :D
Ja natomiast przyłapałam się, że od pewnego czasu muszę z kimś zatańczyć, żeby go bliżej poznać. ;p
Na moim obozie tanecznym, w pierwszym dniu mieliśmy 'zapoznawczą' dyskotekę. ;p
Niestety, mało osób tańczyło, ale ja owszem. ;) W każdym razie, zamiast pytać kogoś co lubi, itp, proponowałam po prostu: 'zatańczymy?' :D

Ale często zdarza się, że partnerzy taneczni stają się partnerami w życiu, więc... ;p
ODPOWIEDZ