FILMY, czyli co oglądacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
NinaA

Post autor: NinaA »

Ja uwielbiam Gwiezdne Wojny ale film, który mnie wzruszył to Godziny. Bardzo polecam. Nieziemska muzyka wspaniali aktorzy. Oglądałam też Plac Waszyngtona to taki dobry dla romantyków :razz:
Katia

Post autor: Katia »

Czy ktoś z was widział ten film?
http://www.filmweb.pl/film/Bia%C5%82e+noce-1985-4165

I czy to jest kawałek z filmu "White Nights", czy całkowicie odrębna teatralizacja tego?
http://www.youtube.com/watch?v=G8w3XDmcKXA&NR=1

Sorry, ale pogubiłam się troszkie, więc kto oglądał niech mi minimalnie objaśni jak to tam jest ;p
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Ta choreografia nosi tytuł Le Jeune Homme et la Mort. Jest wydane na płycie DVD i dostępne online nagranie w obsadzie Nicolad Le Riche i Marie Gillot.
A ten fragment, który zamieściłaś to pierwsze sekundy i minuty filmu Białe Noce, który mi osobiście średnio się podoba, mimo całej mojej sympatii do Baryshnikova.
Alleoya

Post autor: Alleoya »

Przed chwilą obejrzałam film "Sala samobójców".
Szczerze powiem, że dobre kilka minut siedziałam jak wryta i nie mogłam uwierzyć, że ta cała historia tak się zakończyła... Do teraz jestem oszołomiona. BTW coś dla fanów baletu, jest tam jedna postać, Weronika, baletnica, córka jakiegoś urzędnika ministerialnego, który jest przyjacielem rodziców głównego bohatera.
Uważam, że każdy powinien obejrzeć ten film, choć mojego kolegę z klasy tak zbulwersował, że wyszedł w połowie filmu mówiąc, że nie zniesie widoku "emola".
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Moim zdaniem, film jest wyjątkowo marny, naiwnie zrobiony i przerysowany, przez 90% śmiałam się w głos - no ale wiadomo, rzecz gustu :)
Maron

Post autor: Maron »

a co jest w nim marnego, naiwnego, przerysowanego i zabawnego?
Alleoya

Post autor: Alleoya »

W mojej opinii ten film pokazuje całą okropność depresji i samobójstwa. Z autopsji wiem, że cała choroba wygląda tak, jak na filmie. Dlatego uznaję go za wartego obejrzenia. Niestety oglądałam go z klasą, większość zachowała OGROMNY dystans do filmu, uznając go po prostu za dobry żart. Mnie do śmiechu wcale nie było. Wyszłam z niego z łzami w oczach.
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quote:dec985eda6="Maron"]a co jest w nim marnego, naiwnego, przerysowanego i zabawnego?[/quote:dec985eda6]

Sposób przedstawienia.
Kasiek

Post autor: Kasiek »

Ja mam ostatnio totalną fazę na Czarnego Łabędzia i na wszystkie ekranizacje powieści N.Sparksa... :roll: ogólnie to uwielbiam filmy kostiumowe... Ach...ta Maria Antonina z K.Dunst... :lol:
estelle

Post autor: estelle »

Gdzie mozna znalejść czarnego łabędzia do ściagnięcia za darmo w internecie???????? :sad:
ODPOWIEDZ