Kostiumy baletowe a damska bielizna ;)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

"złej baletnicy, nawet..."

:wink:
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

Mi jakoś nigdy takie rzeczy nie przeszkadzały.Uważam,że nie estetycznie wygląda jak tancerce wystaję np.stanik.
Nati

Post autor: Nati »

ja bym nie mogła ćwiczyc bez stanika.... oh, my God.. najwiekszy ból :( z miseczką c chyba inaczzej sie nie da... :roll:
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja zawsze cwicze bez stanika... i w ogóle chyba większośc baletnic cwiczy bez stanika... Wzkazuje to na to, że jednak się da...
Nati

Post autor: Nati »

ja nie potrafię. Zresztą baletnicą nie jestem :-) u mnie w zespole tez dziewczyny niektóe cwiczą bez stanika. Te co mają mniejsze piersi....
szerina

Post autor: szerina »

---
Maron

Post autor: Maron »

ćwiczenie/trenowanie bez stanika dla dziewcząt z większym/dużym biustem o ile jest nie wygodne, to jest przede wszystkim niezdrowe... :roll: niedosyć że przy takim skakaniu boli, to mogą się pojawić również bóle kręgsłupa [inaczej rozprowadzany jest ciężar gdy ma się stanik, a inaczej gdy nie ma się stanika]. a nie daj Boże rozciągnie się skóra i już będzie większy problem.

miałam kiedyś C i naprawde nie było przyjemnie. teraz mam B w składzie gruczoły + tłuszcz + mooocne mięśnie, dlatego też skakanie bez stanika nie robi problemu [size=9:f83f1b5979][dzięki którym w ogóle rzadko noszę stanik, tylko do szkoły i jest mi bardzo wygodnie, nic mnie w mostek nie ugniata, lepiej mi się oddycha :D ;)][/size:f83f1b5979]
Joanna

Post autor: Joanna »

???

Przecież zwykle kostiumy czy niektóre sportowe bluzki mają wszyty dodatkowy materiał pod biustem (niektóre np. z gumką, co działa jak taki sportowy stanik), który w jakiś sposób bardziej podtrzymuje (jeszcze zależy od kroju kostiumu), poza tym kostium sam w sobie jest obcisły i przez to też podtrzymuje biust.

Już nie przesadzajcie z tym, jakie ćwiczenie bez stanika jest niezdrowe, itd, to przecież jakieś bzdury. Pomijając już fakt, że tak jest tysiąc razy wygodniej - nic nie gniecie, nie uwiera, itd.
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

[quote:c7c7b694ef="Joanna"]???

Już nie przesadzajcie z tym, jakie ćwiczenie bez stanika jest niezdrowe, itd, to przecież jakieś bzdury. [/quote:c7c7b694ef]

dokładnie, zupełnie tak jakby taniec en pointes był zdrowy :|
Joanna

Post autor: Joanna »

Dobrze powiedziane - na pewno jest mniej niezdrowe (jeśli w ogóle :roll: ), niż w ogóle cała technika tańca klasycznego...
ODPOWIEDZ