DIETA ODCHUDZAJĄCA
Pierwsza podstawowa zasada - nie da się odchudzić z jednej i to jeszcze wybranej przez siebie części ciała! Ludzki organizm jest tak skonstruowany, że tkankę tłuszczową traci w swój własny, sobie wiadomy sposób ;) , czyli w miarę równomiernie, z uwzględnieniem oczywiście paru takich spraw., jak np. płeć [size=9:4fde6c70fc](np. kobiece hormony w pewnej części odpowiadają za odkładanie się tkanki tłuszczowej w okolicach ud i pośladków, a u mężczyzn jej rokład w ciele wygląda inaczej). [/size:4fde6c70fc]Co innego wyrzeźbić - można właściwie prawie każdą część ciała.
Gosia, no ale ja przecież o tym pisałam... Że na to wpływa wiele czynników, jak np. płeć itd., ale to nie jest tak, że sobie zamarzysz, np. "no, to teraz schudnę z nóg, a biust sobie zostawię". To znaczy zamarzyć możesz, gorzej z realizacją ;) U każdego to wygląda oczywiscie trochę inaczej (cechy osobnicze, genetyczne skłonności do tycia, typ budowy ciała), ale oprócz tego są jeszcze pewne ogólne prawa rządzące metabolizmem człowieka.
[size=9:47beabe504]Inaczej sprawa ma się z wyrzeźbieniem i ujędrnieniem poszczególnych partii ciała - tutaj już b. wiele od nas zależy, bo trzeba po prosto ćwiczyć tonus mięśni i tyle.[/size:47beabe504]
I proszę teraz nie zaczynać kolejnego offtopicu-wyliczanki pt. "kto z której czesci ciała chudnie najpierw".
[size=9:47beabe504]Inaczej sprawa ma się z wyrzeźbieniem i ujędrnieniem poszczególnych partii ciała - tutaj już b. wiele od nas zależy, bo trzeba po prosto ćwiczyć tonus mięśni i tyle.[/size:47beabe504]
I proszę teraz nie zaczynać kolejnego offtopicu-wyliczanki pt. "kto z której czesci ciała chudnie najpierw".
Ja trochę z innej beczki
Niedawno w jednym z supermarketów nabyłam drogą kupna-sprzedaży za niebagatelną kwotę złotych kilkunastu [url=http://img218.imageshack.us/img218/5661/chudex3got6sv.jpg]taki oto[/url] wynalazek
Nurtuje mnie pytanie czy ilustracja na opakowaniu przedstawia stan pierwotny przed stosowaniem preparatu czy też skutki jego działania...
[size=8:e1209a4b6c](PS dla samego opakowania warto bylo wydać te kilkanaście zeta)[/size:e1209a4b6c]
Niedawno w jednym z supermarketów nabyłam drogą kupna-sprzedaży za niebagatelną kwotę złotych kilkunastu [url=http://img218.imageshack.us/img218/5661/chudex3got6sv.jpg]taki oto[/url] wynalazek
Nurtuje mnie pytanie czy ilustracja na opakowaniu przedstawia stan pierwotny przed stosowaniem preparatu czy też skutki jego działania...
[size=8:e1209a4b6c](PS dla samego opakowania warto bylo wydać te kilkanaście zeta)[/size:e1209a4b6c]
wspomaganie się tego typu środkami jest bez sensu! większość z nich działa na zasadzie spulchniacza który wypełnia żołądek (więc nie czujemy głodu) ale go nie obkurcza - czyli po skończeniu przyjmowania lek.ów nadal potrzebujemy taką samą ilosc jedzenia jak wczesniej i szybko wracamy do pierwotnej wagi.
[quote:cac615a759="Ewa"]Oj, może źlę się wyraziłam. Chodzi raczej o niejedzenie na około cztery godziny przed snem.[/quote:cac615a759]
Też bym z tym polemizowała :)
[quote:cac615a759]Nurtuje mnie pytanie czy ilustracja na opakowaniu przedstawia stan pierwotny przed stosowaniem preparatu czy też skutki jego działania... [/quote:cac615a759]
heh, też zwróciłam na to uwagę :lol:
swoją drogą ma 'ciekawą' nazwę (oby mniej takich słowotwórczych hybryd w języku polskim!)...
Też bym z tym polemizowała :)
[quote:cac615a759]Nurtuje mnie pytanie czy ilustracja na opakowaniu przedstawia stan pierwotny przed stosowaniem preparatu czy też skutki jego działania... [/quote:cac615a759]
heh, też zwróciłam na to uwagę :lol:
swoją drogą ma 'ciekawą' nazwę (oby mniej takich słowotwórczych hybryd w języku polskim!)...