DIETA ODCHUDZAJĄCA

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
sisi

Post autor: sisi »

Kasiu, tutaj niewiele pomożesz, pamiętaj ze w tym miejscu tworzą się mieśnie od trzymania pozycji rąk, więc za wiele nie zdziałasz....
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

ale ja mam tam cos co miesniami raczej sie nie nazywa ;) (moge troszke zlapac nawet jak napreze reke)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

Odchudzić ten odcinek to może być trudno, ale wyrzeźbić jak najbardziej. ja mam dośc mocno wyrzeźbione,a tym samym szczupłe, te części rąk. jak? Pompki :) + ćwiczenia z jogi, wszystki podczas których ciężar niemal calego ciała spoczywa na rękach. No chyba, że nie chcesz wyglądać jak Madonna ;)
Joanna

Post autor: Joanna »

Pierwsza podstawowa zasada - nie da się odchudzić z jednej i to jeszcze wybranej przez siebie części ciała! Ludzki organizm jest tak skonstruowany, że tkankę tłuszczową traci w swój własny, sobie wiadomy sposób ;) , czyli w miarę równomiernie, z uwzględnieniem oczywiście paru takich spraw., jak np. płeć [size=9:4fde6c70fc](np. kobiece hormony w pewnej części odpowiadają za odkładanie się tkanki tłuszczowej w okolicach ud i pośladków, a u mężczyzn jej rokład w ciele wygląda inaczej). [/size:4fde6c70fc]Co innego wyrzeźbić - można właściwie prawie każdą część ciała.
Joanna

Gosia, no ale ja przecież o tym pisałam... Że na to wpływa wiele czynników, jak np. płeć itd., ale to nie jest tak, że sobie zamarzysz, np. "no, to teraz schudnę z nóg, a biust sobie zostawię". To znaczy zamarzyć możesz, gorzej z realizacją ;) U każdego to wygląda oczywiscie trochę inaczej (cechy osobnicze, genetyczne skłonności do tycia, typ budowy ciała), ale oprócz tego są jeszcze pewne ogólne prawa rządzące metabolizmem człowieka.
[size=9:47beabe504]Inaczej sprawa ma się z wyrzeźbieniem i ujędrnieniem poszczególnych partii ciała - tutaj już b. wiele od nas zależy, bo trzeba po prosto ćwiczyć tonus mięśni i tyle.[/size:47beabe504]

I proszę teraz nie zaczynać kolejnego offtopicu-wyliczanki pt. "kto z której czesci ciała chudnie najpierw".
Joanna

Ja bym sie nie zgadzala z tym jedzeniem po 18, zwlaszcza, jesli ktos chodzi pozno spac. Dlaczego - pisalam w poprzednich postach.
Ewa

Post autor: Ewa »

Oj, może źlę się wyraziłam. Chodzi raczej o niejedzenie na około cztery godziny przed snem.
Gość

Post autor: Gość »

Ja trochę z innej beczki

Niedawno w jednym z supermarketów nabyłam drogą kupna-sprzedaży za niebagatelną kwotę złotych kilkunastu [url=http://img218.imageshack.us/img218/5661/chudex3got6sv.jpg]taki oto[/url] wynalazek
Nurtuje mnie pytanie czy ilustracja na opakowaniu przedstawia stan pierwotny przed stosowaniem preparatu czy też skutki jego działania...
[size=8:e1209a4b6c](PS dla samego opakowania warto bylo wydać te kilkanaście zeta)[/size:e1209a4b6c]
sisi

Post autor: sisi »

wspomaganie się tego typu środkami jest bez sensu! większość z nich działa na zasadzie spulchniacza który wypełnia żołądek (więc nie czujemy głodu) ale go nie obkurcza - czyli po skończeniu przyjmowania lek.ów nadal potrzebujemy taką samą ilosc jedzenia jak wczesniej i szybko wracamy do pierwotnej wagi.
Joanna

[quote:cac615a759="Ewa"]Oj, może źlę się wyraziłam. Chodzi raczej o niejedzenie na około cztery godziny przed snem.[/quote:cac615a759]

Też bym z tym polemizowała :)

[quote:cac615a759]Nurtuje mnie pytanie czy ilustracja na opakowaniu przedstawia stan pierwotny przed stosowaniem preparatu czy też skutki jego działania... [/quote:cac615a759]

heh, też zwróciłam na to uwagę :lol:

swoją drogą ma 'ciekawą' nazwę (oby mniej takich słowotwórczych hybryd w języku polskim!)...
ODPOWIEDZ