Skurcze przy stawaniu na pointach :(
Proszę o pomoc!
Dzisiaj miałam próbę do występu i rozgrzałam się normalnie tak jak zazwyczaj około 20-30 minut, ale potem złapał mnie straszny skurcz w jednej łydce, założyłam za kulisami ocieplacz, przysunęłam nogę do grzejnika i masowałam, jednak to nie pomogło. Na próbie tańczyłam ze skurczem...
Po 4 godzinach skurcz dalej "trzyma", mam nogę pod kocem i robię point-flex, wypiłam koktajl ze świeżego szpinaku, siemienia, gruszki i imbiru [duuuużo magnezu] i nic nie pomaga :sad:
Czy miałyście kiedyś takie długotrwałe skurcze???
Czy to może być spowodowane przeziębieniem?? [od 2 dni jestem na Gripexach i innych wspomagaczach...]
PS występ już jutro i chciałabym mieć jako taki komfort na scenie...
Dzisiaj miałam próbę do występu i rozgrzałam się normalnie tak jak zazwyczaj około 20-30 minut, ale potem złapał mnie straszny skurcz w jednej łydce, założyłam za kulisami ocieplacz, przysunęłam nogę do grzejnika i masowałam, jednak to nie pomogło. Na próbie tańczyłam ze skurczem...
Po 4 godzinach skurcz dalej "trzyma", mam nogę pod kocem i robię point-flex, wypiłam koktajl ze świeżego szpinaku, siemienia, gruszki i imbiru [duuuużo magnezu] i nic nie pomaga :sad:
Czy miałyście kiedyś takie długotrwałe skurcze???
Czy to może być spowodowane przeziębieniem?? [od 2 dni jestem na Gripexach i innych wspomagaczach...]
PS występ już jutro i chciałabym mieć jako taki komfort na scenie...
A może to nie skurcz tylko jakiś mini-uraz, naciągnięcie albo coś takiego ? Wtedy właśnie jest uczucie takiego jakby napięcia, ciągnięcia... Spróbuj położyć sobie na łydce poduszkę elektryczną albo termofor. Polecam też gorącą kąpiel :3 Najlepsze lekarstwo na obolałe ciało. Jeśli jednak nie minie to pójdź to ortopedy bo może to faktycznie coś powazniejszego.
-
simple.dancer
-
simple.dancer