rozmiary point - nasza tabela

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
OlgaT

Post autor: OlgaT »

Ja w halluksie mam ok. 7,5 cm i z Blocha pasuje mi B, więc Tobie polecałabym D, ale jeżeli mieszkasz gdzieś w okolicach Krakowa to możesz skoczyć do sklepu Etiuda i przymierzyć :)
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Jeżeli mam w Grishko 3 1/2 XXX to jaki mam rozmiar we Freedach, Sanshy i Blochu?
OlgaT

Freedy mają wiele różnych twórców, którzy inaczej je oznaczają i ich pointy różnią się między sobą. Ja mam "O", moja koleżanka ma "kotwicę" i teoretycznie oby dwie mamy X, ale jej są dużo węższe.

http://www.the-perfect-pointe.com/sfreed.html
http://www.freedusa.com/aboutus/7_2_aboutus.html

Tyle udało mi się znaleźć, ale jednak myślę, że trzeba je przymierzyć mimo wszystko :)
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Dziękuję Olgo za informację. Etiudę znam, zamawiałam tam moje pierwsze pointy i pierwotnie chciałam podjechać do Krakowa, aby móc przymierzyć Blochy, ale niestety nie jest mi po drodze do stolicy Małopolski...

Sheeda, co do Sanshy to sądzę, że masz rozmiar raczej w okolicach 6M, ale akurat pointy Sanshy są na tyle dostępne, że łatwiej je przymierzyć.
lj

Post autor: lj »

Freedy mają raczej co do długości takie rozmiary jak Grishko. Oczywiście co do szerokości to tak jak pisała [b07]OlgaT[/b07], zależy od twórcy. Ja miałam "V" o szerokości XX, w Grishko mam XXXX a pasowały.
A co do Sanshy to lepiej je przymierzyć- ja w Grishko mam rozmiar 4, a Sanshy próbowałam różne modele i niektóre pasowały jako 8 idealnie, a niektóre były za małe i musiałam mieć 9, a Etiudy to musiałabym mieć 8 1/2, ale takich nie mają. Co do szerokości to bodajże W jest dla szerokiej właśnie typu XXXX w Grishko, potem są węższe M z tego co pamiętam.
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Mam pewien problem, otuż mam stopę długości 21,5 cm i mam pointy 3 przy bardzo cienkich wkładkach lub bez, tutaj widzę że osoba z 22 cm ma 2.
Czy jest możliwe żebym miała większe pointy bo mam inne wkładki lub coś czy po prostu mam źle dobrane ?
Midnight

Post autor: Midnight »

Mam grishko 2007 pro
Rozmiar 6.5
Szer. xx

+ wkładki sylikonowe

Rozmiar buta: 39
Dł. Stopy: 24.5
Szer. Stopy: 9cm
OlgaT

Nie wiecie jaka szerokość w blochach serenade będzie najlepsza dla stopy o szerokości ok. 9 cm. B czy C?
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Dawno nie brałam point Sanshy, moje pierwsze pointy i postanowiłam do nich wrócić. Czy rozmiar 10W będzie dobry na stopę 25cm, szer.10??? Będę wdzięczna za podpowiedź... :smile:
Spidi

Post autor: Spidi »

Mam taka stope jak Ty i cwicze wlasnie w 10W (Etudes). Jest okej,chociaz byloby lepiej gdyby byly ciut dluzsze.Na szerokosc akuratne.Chociaz ja obstawiam,ze to nie wina rozmiaru a modelu (w moim przypadku)
ODPOWIEDZ