Internaty przy OSB

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

DROŻYZNA :o
jak dla mnie... ile to miesiecznie wychodzi...
juz lepiej mieszkac z kims... wynajac mieszkanie... jakis pokoj. a NAJlpiej to u kogos znajomego ;)
Maron

Post autor: Maron »

jak już mówiłam babka napisala mi mejla i m.w. tam było że:
- internet dostępny tylko w pokojach dwuosobowych i recepcji
- jeśli ktoś wynajmie na dłuższy czas w role wchodzą zniżki
- dostępne są 2 apartamenty oraz kilka pokoi 1-2 osobowych.

no więc... z góry sorki za offtopa :P
KTO CHCE PRZYGARNĄĆ KSIĘŻNICZKĘ-ŁABĘDZIĄTKO? :D (wyśle moje kryteria na pm-a ;))
Czajori

Post autor: Czajori »

Tytułu filmu nie pamiętam, była to jakaś niskobudżetowa propozycja familijnej kablówki amerykańskiej.
A internat przy gdańskiej baletóce nie nosi szczytnego miana Domu Tancerza? Jak żyję, taki napis na nim widnieje.... nawet z tramwaju go widać :P
Maron

nie, to nie jest raczej to. w domu tancerza nocują głównie goście którzy przyjechali do szkoły :)
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Wydaje mi sie ze jest to jednak internat dla uczniow..
Maron

ale chyba jak już to dla tych z wyższych sfer... moja mama byla w szkole z internatem i tam mieszkala, przyjeżdżała na weekendy. jeśli mi pozwoli wyjechać do gdańska (z resztą moja kumpela chciałaby zdać do liceum takiego jakiegoś medycznego do gdańska miałabym z kim mieszkać ^^) to sądzę że albo zamieszkam u kogoś znajomego, albo trafię do domu tancerza ;)
czekoladka

Post autor: czekoladka »

zawsze marzylam zeby sobie tak pomieszkac pare dni w takim internacie z osobami ze SB to musi byc mile przezycie przynajmniej dla mnie :wink:
Marysia W

Post autor: Marysia W »

"Dom Tancerza" to hotel. Tam przyjeżdżają tzw. "przejezdni". Z internatu można wejść do "Domu Tancerza", tyle że do hotelu są też inne drzwi, z drugiej strony szkoły.
klara

Post autor: klara »

Dokładnie Marysia ma rację, Dom Tancerza to hotel, uczniowie mieszkaja w internacie przy szkole, warunki maja chyba jedne z najlepszych ze szkól baletowych, przede wszystkim dlatego ,ze internat jest polaczony ze szkoła.
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Tak, fajnie jest chodzić do takiej szkoły. :D
Słyszałam, że w Poznaniu, internat jest OBOK szkoły, a nie w szkole, jak u mnie... :shock:
ODPOWIEDZ