Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
DROŻYZNA :o
jak dla mnie... ile to miesiecznie wychodzi...
juz lepiej mieszkac z kims... wynajac mieszkanie... jakis pokoj. a NAJlpiej to u kogos znajomego ;)
jak już mówiłam babka napisala mi mejla i m.w. tam było że:
- internet dostępny tylko w pokojach dwuosobowych i recepcji
- jeśli ktoś wynajmie na dłuższy czas w role wchodzą zniżki
- dostępne są 2 apartamenty oraz kilka pokoi 1-2 osobowych.
no więc... z góry sorki za offtopa :P
KTO CHCE PRZYGARNĄĆ KSIĘŻNICZKĘ-ŁABĘDZIĄTKO? :D (wyśle moje kryteria na pm-a ;))
Tytułu filmu nie pamiętam, była to jakaś niskobudżetowa propozycja familijnej kablówki amerykańskiej.
A internat przy gdańskiej baletóce nie nosi szczytnego miana Domu Tancerza? Jak żyję, taki napis na nim widnieje.... nawet z tramwaju go widać :P
ale chyba jak już to dla tych z wyższych sfer... moja mama byla w szkole z internatem i tam mieszkala, przyjeżdżała na weekendy. jeśli mi pozwoli wyjechać do gdańska (z resztą moja kumpela chciałaby zdać do liceum takiego jakiegoś medycznego do gdańska miałabym z kim mieszkać ^^) to sądzę że albo zamieszkam u kogoś znajomego, albo trafię do domu tancerza ;)
"Dom Tancerza" to hotel. Tam przyjeżdżają tzw. "przejezdni". Z internatu można wejść do "Domu Tancerza", tyle że do hotelu są też inne drzwi, z drugiej strony szkoły.
Dokładnie Marysia ma rację, Dom Tancerza to hotel, uczniowie mieszkaja w internacie przy szkole, warunki maja chyba jedne z najlepszych ze szkól baletowych, przede wszystkim dlatego ,ze internat jest polaczony ze szkoła.