[quote:c43695bde3="Bajaderka"]Czajori, przeciez w allongee sie nie prostuje do końca ręki...[/quote:c43695bde3]
Miałam na myśli to, że przy allongee przeprosty robią się bardzo widoczne, łokcie wyglądają jak bulwy :/
(a swoja droga to moze tylko ja prostuje bo u mnie i tak nie jest wtedy do konca prosta)[/quote:5cfb2c559e]
tzw. 'ciężarek przyczepiony do łokcia' ;)
Chociaż oczywiście to zalezy - ręce w klasyce 'mocne' są do łokci, natomiast dalej, do nadgarstków, dłoni mają być miękkie, plastyczne - i tutaj już wiele zależy od tego, co się w danej chwili tańczy.
najlepiej to widać u zawodowych tancerek - one mają bardzo widoczne wszystkie miesnie (możliwe, ze przez szczupłość) ale własnie przedewszystkim u nich jest ważne zeby zachowac tą lekość...
Chciałam założyc temat o przeprostach łokci ale poszukałam i znalazłam :D no więc jak mam chyba takie jak Sfra przeprosty i chciałam spytać w czym to pomaga, a czemu przeszkadza??
Dzięki przeprostom jest się bardziej kobiecym :D Bo to typowo żeńska cecha podobno ;) Za to ma trochę skutków ubocznych, gdyż by twoja ręka dobrze wyglądała w tańcu przy momentach, w których musi być prosta-ty nie możesz jej napiąć do końca, ponieważ nienaturalnie to wtedy wygląda.
Tak na współczesnym mam z tym własnie probelm bo moje przeprosty sa większe niż Kasi :( Strasznie wkurzające ale jakie satysfakcjunująće tak jak moje duże w sumie przeprosty w nogach :twisted: :twisted: