przeprosty łokci...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
sfra

Post autor: sfra »

chyba pozostaje nam tylko maksymalne rozluźnianie łokci :?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Czajori, przeciez w allongee sie nie prostuje do końca ręki...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

jak nie? :?

(a swoja droga to moze tylko ja prostuje bo u mnie i tak nie jest wtedy do konca prosta)
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

ja nie mam przeprostów w łokciach, nawet w jednej rece mam lekki niedoprost :roll: :(
Czajori

Post autor: Czajori »

[quote:c43695bde3="Bajaderka"]Czajori, przeciez w allongee sie nie prostuje do końca ręki...[/quote:c43695bde3]
Miałam na myśli to, że przy allongee przeprosty robią się bardzo widoczne, łokcie wyglądają jak bulwy :/
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:5cfb2c559e="Kasia :))"]jak nie? :?

(a swoja droga to moze tylko ja prostuje bo u mnie i tak nie jest wtedy do konca prosta)[/quote:5cfb2c559e]

tzw. 'ciężarek przyczepiony do łokcia' ;)

Chociaż oczywiście to zalezy - ręce w klasyce 'mocne' są do łokci, natomiast dalej, do nadgarstków, dłoni mają być miękkie, plastyczne - i tutaj już wiele zależy od tego, co się w danej chwili tańczy.
Goosia

Post autor: Goosia »

najlepiej to widać u zawodowych tancerek - one mają bardzo widoczne wszystkie miesnie (możliwe, ze przez szczupłość) ale własnie przedewszystkim u nich jest ważne zeby zachowac tą lekość...
Nati

Post autor: Nati »

Chciałam założyc temat o przeprostach łokci ale poszukałam i znalazłam :D no więc jak mam chyba takie jak Sfra przeprosty i chciałam spytać w czym to pomaga, a czemu przeszkadza??
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Dzięki przeprostom jest się bardziej kobiecym :D Bo to typowo żeńska cecha podobno ;) Za to ma trochę skutków ubocznych, gdyż by twoja ręka dobrze wyglądała w tańcu przy momentach, w których musi być prosta-ty nie możesz jej napiąć do końca, ponieważ nienaturalnie to wtedy wygląda.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Tak na współczesnym mam z tym własnie probelm bo moje przeprosty sa większe niż Kasi :( Strasznie wkurzające ale jakie satysfakcjunująće tak jak moje duże w sumie przeprosty w nogach :twisted: :twisted:
ODPOWIEDZ