Co najbardziej lubicie w balecie?
-
.:Odylia:.
ujmę to banalnie- kocham BYĆ KIMŚ INNYM chociaż przez chwilę...może to jakieś dziecinne ale w koncu kazda jako mala dziewczynka lubi/ła udawać ze jest damą,księzniczką albo motylkiem,łabędziem a chłopczyk królem albo herosem -życie to jest teatr:)a balet moim zdaniem jako jedna z najszlachetniejszych sztuk jeśli nie naj- daje możliwość całkowitego wcielenia się w rolę -mowa ciała i te sprawy,bo mamy wlasnie tylko własne ciało do dyspozycji
-
Tranquility
Pozwolę sobie zacytować fragment wiersza Edwarda Stachury "Życie to nie teatr" - dedykacja dla przedmówcy mojego (mam nadzieje, że mnie nie zbijecie za to... ;) ):
[quote:91464d647a] Życie to jest teatr -- mówisz, ciągle opowiadasz.
Życie to jest tylko kolorowa maskarada.
Wszystko to zabawa, wszystko to jest jedna gra.
Przy otwartych i zamkniętych drzwiach -- to jest gra.
Życie to nie teatr -- ja ci na to odpowiadam.
Życie to nie tylko kolorowa maskarada.
Życie jest straszniejsze i piękniejsze jeszcze jest.
Wszystko przy nim blednie, blednie nawet sama śmierć.[/quote:91464d647a]
i myślę, że nie tylko balet daje możliwość wcielenia się w jakąś postać, tylko cała sztuka tańca... :D :D
[quote:91464d647a] Życie to jest teatr -- mówisz, ciągle opowiadasz.
Życie to jest tylko kolorowa maskarada.
Wszystko to zabawa, wszystko to jest jedna gra.
Przy otwartych i zamkniętych drzwiach -- to jest gra.
Życie to nie teatr -- ja ci na to odpowiadam.
Życie to nie tylko kolorowa maskarada.
Życie jest straszniejsze i piękniejsze jeszcze jest.
Wszystko przy nim blednie, blednie nawet sama śmierć.[/quote:91464d647a]
i myślę, że nie tylko balet daje możliwość wcielenia się w jakąś postać, tylko cała sztuka tańca... :D :D
-
.:Odylia:.
wszystko ok ale pozostane przy swoim zdaniu-życie to jest teatr bo ja osobiscie mam problemy z byciem sobą a nie kims innym w zaleznosci od sytuacji ale to watek raczej na forum psychologiczne :D ;a co do tego,ze taniec ogolem daje mozliwosc "pogrania sobie" to jest to oczywiste ale w temacie jest pytanie o balet :wink: wiec odpowiedzialam biorac balet pod uwage,pozdrawiam
-
tancereczka19
Ja w tańcu najbardziej w cenie sobie mozliwosc przebywania sam na sam z muzyka, wrazenie ze nic dookola nie ma jestem tylko ja i muzyka.Jednak mysle ze jest wiele innych rzeczy ktore lubie w tancu i w samym treningu. Mimo zmeczenia zawsze czerpie przyjemnosc z muzyki i z tego ze tancze. Lubie nieustanna prace nad soba i hartowanie ducha :wink:
-
Tranquility