Maksim Woitiul (Wojtiul)
Wyobrażam sobie jak było pięknie i uroczyście. Ja byłem dopiero w dzień później, więc odsyłam tylko do serdecznego tekstu Kasi: http://www.naczubkachpalcow.pl/2016/06/10/po-prostu-maksim-woitiul/ - ciekaw, kto jeszcze kiedyś na taki zasłuży z jej pióra? Bo z pewnością
kilkoro na to zasługuje...
PS. jest nawet relacja z tej uroczystości - niestety o
zawstydzającej dla teatru jakości:
https://www.facebook.com/operanarodowa/videos/vb.50567015745/10154596097395746/?type=2&theater
PS. jest nawet relacja z tej uroczystości - niestety o
https://www.facebook.com/operanarodowa/videos/vb.50567015745/10154596097395746/?type=2&theater
Serdeczność tekstu wiąże się chyba z tym, ze poznałam Maksa w wieku... no, w kazdym razie kiedy on było od 2 lat w naszym zespole i tak już się ciągnie przez lata...
A co do jakości - to nie relacja, ale nagranie sreamingu na żywo zrobionego telefonem komórkowym - właśnie ze względu na wkraczanie do tego typu działań nowych mediów. Grunt, że słychać co powinno być słychać
A co do jakości - to nie relacja, ale nagranie sreamingu na żywo zrobionego telefonem komórkowym - właśnie ze względu na wkraczanie do tego typu działań nowych mediów. Grunt, że słychać co powinno być słychać
Poszedłem dzisiaj ponownie na "Obsesje" Baletu Narodowego. Można na nie wracać bez końca dla pięknych, doskonale tańczonych baletów Krzysztofa Pastora, a zwłaszcza dla porażających "Moving Rooms". Ale też Maksim Woitiul z nową w swojej roli Emilią Stachurską w "Powracających falach" Emila Wesołowskiego byli dzisiaj niezwykli! On - wiadomo, wspaniały artysta
i wciąż dojrzewa, jak dobre wino, ale Ona
okazała się dla mnie prawdziwym odkryciem emocjonalnym. Wielkie dzięki i gratulacje dla obojga!
A na dodatek tuż przed Świętami Maksim został współbohaterem (wraz ze swoją córeczką Melą) albumu dla dzieci:
MÓJ TATA TAŃCZY W BALECIE
Promocja książki
Mała dziewczynka, mała lalka i wielki teatr. Mela spędza dzień w pracy swojego taty Maksima Woitiula, który jest pierwszym solistą Polskiego Baletu Narodowego. Obserwuje lekcję baletową, towarzyszy tacie w garderobie i w bufecie, podgląda tancerzy zza kulis. Zachwyca się i zadziwia, czasem denerwuje. I dzieli swoimi spostrzeżeniami.
A wszystko pokazane jest na niezwykłych zdjęciach Roberta Wolańskiego. Wyjątkowy album wzbogacony o teksty wprowadzające w fascynujący świat baletowy spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Niepowtarzalna okazja do zobaczenia przygotowań do spektaklu Dziadek do orzechów i Król Myszy oczami małej dziewczynki, która wraz ze swoją lalką Mimi zagląda w każdy zakątek teatralnych kulis jednej z największych sceny świata.
Promocji książki będzie towarzyszyć spotkanie z autorami i bohaterami oraz lekcja baletowa dla dzieci.
szczegóły wkrótce
MÓJ TATA TAŃCZY W BALECIE
Promocja książki
Mała dziewczynka, mała lalka i wielki teatr. Mela spędza dzień w pracy swojego taty Maksima Woitiula, który jest pierwszym solistą Polskiego Baletu Narodowego. Obserwuje lekcję baletową, towarzyszy tacie w garderobie i w bufecie, podgląda tancerzy zza kulis. Zachwyca się i zadziwia, czasem denerwuje. I dzieli swoimi spostrzeżeniami.
A wszystko pokazane jest na niezwykłych zdjęciach Roberta Wolańskiego. Wyjątkowy album wzbogacony o teksty wprowadzające w fascynujący świat baletowy spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Niepowtarzalna okazja do zobaczenia przygotowań do spektaklu Dziadek do orzechów i Król Myszy oczami małej dziewczynki, która wraz ze swoją lalką Mimi zagląda w każdy zakątek teatralnych kulis jednej z największych sceny świata.
Promocji książki będzie towarzyszyć spotkanie z autorami i bohaterami oraz lekcja baletowa dla dzieci.
szczegóły wkrótce