Freed Of London - pointy

Adresy i linki do sklepów. Dyskusje na temat producentów. Informacje o nowych sklepach.
kucolka9

Post autor: kucolka9 »

Hejo ! Wczoraj dostalam pointy freed of london classical i troche juz je wyrobilam . Gdy dostalam evy od Martina a mialam je srednio twarde nie potrafilam w nich cwiczyc po 4 dniach. Mam wiec pytanie czy moge kupic sivie studios professional czy nie beda za twarde . ( te pointy classical pro dostalam nie kupilam)[/center][/list]
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Freed to ogólnie miękkie pointy, jedne z najbardziej miękkich na rynku więc myślę, że śmiało możesz kupić.
kucolka9

Post autor: kucolka9 »

A beda sie szybko wyrabiac te professional , bo dzis pierwszy raz cwiczyłam w classical i juz sa wyrobione az za bardzo
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Dla mnie freed to są pointy jednodniowe. wyrabiają się od razu..
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Dostałam informacje że freedy będzie można niedługo kupić w sawarcie lecz jeśli ceny będą takie jak gaynor to lepiej sprowadzać.
kaja7717

Post autor: kaja7717 »

fajnie tylko w sawarcie na stronie w ogółe nie ma podanych cen ani rozmiarów :sad:
lj

Post autor: lj »

[b:71332eb23d]Sheeda[/b:71332eb23d], a wiesz może czy w sierpniu już będą? Byłoby wspaniale!
renlo

pointy

Post autor: renlo »

posiadam pare par freed..jesli ktos zainteresowany - to prosze na priv :)
feroMonik

Post autor: feroMonik »

Moim zdaniem Freedy odpowiadają rozmiarowi Grishko 2007. Ponieważ równocześnie mamy:

Freedy 4,5 XXX = Grishko 2007 4,5 XXX = Grishko Elite 4 XXX

Freedy są takie wygodne, ale niestety za miękkie, sflaczałe już po tygodniu używania :sad:
arizona

Post autor: arizona »

[quote:8a357d8b25="feroMonik"]Moim zdaniem Freedy odpowiadają rozmiarowi Grishko 2007. Ponieważ równocześnie mamy:

Freedy 4,5 XXX = Grishko 2007 4,5 XXX = Grishko Elite 4 XXX

Freedy są takie wygodne, ale niestety za miękkie, sflaczałe już po tygodniu używania :sad:[/quote:8a357d8b25]

Z tym się akurat nie zgodzę - Grishko w zależności od modelu może mieć różną rozmiarówkę (jak wyżej wspomniane) i tak samo freed of london - classics i studios najcześniej nie bądą w tym samym rozmiarze (mając na uwadze zarówno długość jak i szerokość). Nie przyrównywałabym rozmiarówki freed do grishko.

Tak samo trwałośc freedów zależy od modelu - z serii classic wytrzymują krócej, poniewaz są stworzone dla profesjolanych tancerzy, którzy mogą sobie pozwolić na częste zmiany point, a nie chcą zawracać sobie głowy ich rozrabianiem. natomiast seria studio jest przede wszystkim dla uczniów szkół i te pointy wykazują się większą trwałością.
ODPOWIEDZ