Wkładki do point ...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Spróbuj niebieskie wkładki silikonowe Eurotard, myślę, że powinny się sprawdzić super:)
Mam podobny typ stopy i właśnie najbardziej obciążony jest mój duży palec, są niezastąpione:)
liemonka

Post autor: liemonka »

130zł w skleptaneczny.com.pl to trochę dużo.. do tego w opisie jest podane, że są to wkładki dla doświadczonych tancerek. da się je gdzieś zdobyć taniej? może jakieś inne ktoś proponuje? :)
lj

Post autor: lj »

Może nie silikonowe, ale ja jestem bardzo zadowolona (mimo tego, ze z tej firmy nie przepadam za produktami, więc to taka perełka się zdarzyła)- wkładki lateksowe z Akcesu. Są w dobrej cenie, dobrze absorbują i zużywają się dopiero jakoś po roku ("zbijają" się na czubku), bo to lateks obszyty jeszcze materiałem.
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Liemonka - taniej www.ebay.com
(może nie zawsze są dostępne, ale sprawdzaj co jakiś czas:))

Naprawdę warto zainwestować, ja jedne miałam przez 3 lata, teraz się zużyły i kupiłam nowe.
Kiedyś raz niestety trafiła mi się felerna para (w USA) i popsuły się po 2 tyg. ale zazwyczaj są ok:)
pudrowy_róż

Post autor: pudrowy_róż »

ostatnio obejrzałam film, w którym pokazują ćw dla osób,które zaczynają przygodę z pointami (The Art of Pointework Level 1 ) i tam dziewczyna robiła sobie wkładki z ręczników papierowych :shock: byłam w szoku, to musi być strasznie nie wygodne
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Moja dawna profesor od baletu mówiła, że kiedyś wypychały pointy papierem toaletowym, bo silikonów nie było :smile:
ODPOWIEDZ