Napadło mnie na zwierzenia z perspektywy laika. ;)
Właśnie obejrzałam naprzemiennie fragmenty z "dawną" i "teraźniejszą" Aliną i co najbardziej rzuciło mi się w oczy, to to, o czym wspomniała już Blanche- muzykalność. Mam wrażenie, że Somova teraz dużo uważniej słucha muzyki, co przekłada się na taką... cierpliwość do każdego ruchu. Ma w sobie wewnętrzny spokój, którego wcześniej jej brakowało, jest bardziej skupiona na scenie. No i oczywiście to, o czym piszą wszyscy- aktorstwo. Wszystko, co robi, wynika z tego, co w danej roli chce przekazać, nie ma "pustych" ruchów, jest mniej... chaosu.
No i muszę stwierdzić, że niesamowicie przykuwa uwagę, naprawdę ciężko oderwać od niej wzrok. ;) Właściwie zjawiskowa była zawsze, ale teraz jej zjawiskowość jest lepszej jakości.
Alina Somova
-
martini_rosso
Alina wróciła na scenę!!! Już w lipcu można było ją zobaczyć na scenie Teatru Maryjskiego w roli Medory i Giselle.Na yt są fragmenty z przedstawień.Po przerwie wydaje się być jeszcze lepszą, dojrzalszą tancerką.Cieszę się,że nie jest już takim "patyczakiem" jak była.Wygląda teraz doskonale!!!
Mam nadzieję,że niedługo będziemy mogli podziwiać na yt fragmenty z Romea i Julii oraz Giselle.Taki jest jej repertuar wrześniowy.
Mam nadzieję,że niedługo będziemy mogli podziwiać na yt fragmenty z Romea i Julii oraz Giselle.Taki jest jej repertuar wrześniowy.