Czy mogę zrezygnować z tańca współczesnego?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Optimistiq

Czy mogę zrezygnować z tańca współczesnego?

Post autor: Optimistiq »

Chodzę do ogniska baletowego. Grupa, w której jestem to Wiolinki. Mamy zajęcia 2 razy w tygodniu. Balet i współczesny. Myślicie, że mogłabym chodzić tylko na balet, a ze współczesnego zrezygnować? Nie lubię współczesnego, nie kręci mnie. A po co mam wydawać niepotrzebnie kasę? Porozciągać do baletu to ja się mogę w domu-za darmo. Jak myślicie? ;|
sansa

Post autor: sansa »

z tego co napisałaś wnioskuję, że Twój współczasny to "rozciąganie się za kasę". absolutnie to nie o to chodzi, że współczesny to dodatek do klasyki.

w szkołach baletowych wspóczesny jest wymogiem (oczywiście nie wchodzę już czy jest to bardziej wspóczesny, teatr tańca, czy modern). w dzisiejszych czasach tancerz musi być tancerzem wszechstronnym, nie wolno ograniczać się do jednej formy.

tak więc jeśli hobbistycznie chodzisz sobie na zajęcia z klasyki, możesz zrezygnować ze wspóczesnego, czy modernu. jeśli natomiast w jakikolwiek sposób wiążesz swoją przyszłość z tańcem, nie rezygnuj. nigdy nie wiesz do czego może Ci się dana forma taneczna przydać
ODPOWIEDZ