taniec na Wyższej Szkole Umiejętności Społecznych Poznań

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
intensive

taniec na Wyższej Szkole Umiejętności Społecznych Poznań

Post autor: intensive »

witam wszystkich, jestem maturzystką i czas zając się wyborem studiów.
Znalazłam kierunek taniec w Poznaniu na WSUS. Tańczę hip hop od 5ciu lat, nigdy nie miałam styczności z tańcem współczesnym. Czytałam o rekrutacji, jest napisane I etap 1,5 minutowe solo bez muzyki < ale nie jest napisane czy w wybranej formie tanecznej czy taniec współczesny> a drugi etap to lekcja tańca klasycznego i współćzesnego tańca, a podczas jej są oceniane umiejętności tancerza. Czy ktoś może zaczął studiowac na tym kierunku? Jest on nowy i na internecie jest bardzo mało informacji na jego temat. Czy osoba z ogromną pasją tańcząca hip hop ma szansę na tą szkołę? czy takie szkoły stawiają tylko i wyłącznie na taniec współczesny? Licze na pomoc :) pozdrawiam :smile:
MissClaudia16

Post autor: MissClaudia16 »

Hej :D Nie wiem czy w tej szkole też tak jest , ale np na Akademię Muzyczną w Łodzi na wydział ,, choreografia i techniki tańca '' moi znajomi dostawali się tańcząc hip hop na przesłuchaniu , jednak potem na tych studiach jest bardzo dużo współczesnego itp
Więc myślę , że jest szansa dostać się z hip hopem , spróbuj :D Powodzenia :D
Odetta.

Post autor: Odetta. »

Też ostatnio o tym czytałam i zastanawiam się nad tym, ale ja jestem dopiero w 1 liceum. Tylko one są licencjackie i drogie ;/
intensive

Post autor: intensive »

MissCluadia16 dziękuje za odpowiedź. ;] Odetta. tak wiem, że są drogie i nie wiem w sumie jaka przyszłość mogła by mnie po nich czekać a tez tańczysz hip hop?
Odetta.

Post autor: Odetta. »

Nie, balet ;) Ja myślę o Gliwicach, a potem zwykłe studia, ale nie wiem czy to ma sens, jeszcze trzeba się utrzymać. Nie wiem w sumie gdzie lepiej - w Poznaniu niby studia, ale strasznie mnie ciągnie do studium w Gliwicach i mam wrażenie, że tam więcej się nauczę...
ODPOWIEDZ