Body

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Tak! Moim zdaniem to najfajniejszy materiał na body. Jak lycra, ale trochę grubszy i milszy:) Jest bardzo rozciągliwy, pot widać ow iele mniej niż na innych meteriałach.
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Dzięki Lorenzo, jak zawsze bardzo mi pomagasz :mrgreen:
marysienka

Post autor: marysienka »

Ktoś wcześniej pisał o body firmy Shepa. Zastanawiałam się nad jego kupnem, bo i cena przyzwoita, i lubię rękawki 3/4. :smile:
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: czy ten kostium ma wszytą podszewkę obciskającą biust? zależałoby mi generalnie na tym. Jak ktoś zna odpowiedźna to pytanie, to bym była bardzo wdzięczna :roll:

(to ten kosyium: http://shepa.sklep.pl/Sklep/Stroje-fitness/Kostium-gimnastyczny,2,0,3,54.htm )
lj

Post autor: lj »

[b8c]marysienka[/b8c], mam ten kostium, nie ma podszewki. Ale dobrze przylega do ciała i przyjemnie się w nim ćwiczy :)
marysienka

Post autor: marysienka »

Dzięki [bdd]lj[/bdd] :)
balletlover

Post autor: balletlover »

Jakie body są najlepsze - na ramiączkach, z krótkim rękawem czy też trzy czwarte? :) To będą moje pierwsze body, więc nie mam pojęcia na które się zdecydować. Która firma jest najlepsza? Czy body kupione w sklepie bielizną różnią czymś od tych ze sklepów tanecznych?
lj

Post autor: lj »

Te ze sklepu mają zapięcia w kroku, taneczne mają tam zszyte, żeby się nic nie odpięło czasie tańca. Taneczne są zazwyczaj bardziej dopasowane do sylwetki, często też spotykałam te "zwykłe" w rozmiarze uniwersalnym, więc z dopasowaniem może być ciężko (kupowałam z grupą body właśnie takie "zwykłe", żeby przerobić na stroje do występu i może się nadaje w miarę jak się dopnie spódnicę, ale na lekcje to zdecydowanie nie.
Co do kroju, to jeżeli nie masz z góry narzuconego, to najlepiej przymierzyć (jeżeli masz możliwość). To jest raczej kwestia indywidualna, ja np. najbardziej lubię z krótkim rękawem, wydaje mi się, że wyglądam w nich najlepiej, ale to raczej zależy "co kto lubi". Na ramiączkach jest ten plus, że widać dobrze ramiona, łatwiej będzie prowadzącemu zajęcia Cię poprawić (a przynajmniej tak mi się wydaje).
Celebrindal

Post autor: Celebrindal »

Mam dylemat :) Ktoś tu kiedyś wstawił taki kostium http://shepa.sklep.pl/Sklep/Stroje-fitness/Kostium-gimnastyczny,2,0,3,54.htm i chciałabym go zamówić, ale nie wiem, jaki wybrać rozmiar - 36 czy 38?
Według tabeli rozmiarów 36 to 86 cm w klatce piersiowej, 66 w pasie i 92 w biodrach; 38 to analogicznie: 92, 70, 96. Ja zaś mam wymiary ~84, 70, 86. Wzrostu mam około 163 cm i raczej nie należę ani do drobnych ani potężnych, taka sobie jestem po środku. I co tu zrobić, żeby z jednej strony wszystkie moje części ciała się w tym zmieściły, a z drugiej nie utonęły?

I jeszcze jedno. Czy ktoś może orientuje się, o co chodzi w tych zdjęciach na stronie? Są na nich 3 kostiumy o różnej długości rękawów. Klikam na zdjęcie tego na grubych ramiączkach i ono się pokazuje, a potem ustawiam rozmiar i kolor. Wtedy to zdjęcie zmienia się na kostium z długim rękawem. Poza klikaniem zdjęcia nie ma żadnej możliwości wyboru długości rękawów. Czy to znaczy, że ten na ramiączkach jest niedostępny, czy co? :)

[bb5]Edit:[/bb5] Albo może wie ktoś w jaki sposób mogę się z tym sklepem ewentualnie skontaktować i dowiedzieć? :)

Bardzo proszę o pomoc! :)
inaenka

Post autor: inaenka »

36 będzie dla Ciebie. Mam podobne wymiary i jestem wyższa a 38 był stanowczo za duży.
Nie wiedziałam, że mają już na ramiączkach, natomiast ten z długim to tak naprawdę 3/4
Na samym dole jest zakładka kontakt z mailem i nr telefonu
http://www.shepa.pl/Kontakt,1,1,8,.htm
Celebrindal

Post autor: Celebrindal »

Oo dziękuję, tego kontaktu to nie zauważyłam ;) A jeżeli z tym kostiumem nie wyjdzie, mogłybyście mi polecić jakieś miejsce w internetach (które nie jest Decathlonem, bo tam już patrzyłam), w którym dostanę NIEDROGI kostium? Wszędzie, gdzie patrzyłam, ceny zaczynają się od 55 zł, a nie mogę sobie na taki pozwolić, ten Shepa był ze swoją ceną idealny... :)
ODPOWIEDZ