Pielęgnacja paczki

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

http://sanshauk.com/en/content/6-how-to-care-for-your-professional-tutu
znalazłam takie cosik :smile:
Czajori

Post autor: Czajori »

Melduję, że uprałam paczkę. Obyło się bez pralni chemicznej, wypalania dziur i tak dalej.

Bardzo mocno zabrudzone miejsca zaprałam najpierw szarym mydłem, po czym całą paczkę włożyłam do wanny wypełnionej letnią (praktycznie chłodną) wodą z dodatkiem płynu do prania do delikatnych tkanin (używam starego, dobrego Kokosalu, jest skuteczny, łagodny i ładnie pachnie). Trochę pomiętosiłam paczkę w wodzie na zasadzie prania ręcznego, po czym opłukałam łagodnym strumieniem z prysznica, wymieniłam wodę w wannie i powtórzyłam całą operację jeszcze raz, tym razem uważając, żeby paczkę włożyć ODWROTNIE, NIŻ POPRZEDNIO (do góry nogami i tak, żeby nie odkształciły się fiszbiny). Do suszenia umieściłam ją na wieszaku i zawiesiłam nad wanną, by nie kapało na podłogę :)

Mimo że paczka jest wielokolorowa, nic nie zafarbowało, nie ucierpiały tez aplikacje ani sztywność tiulu.

Pokrowiec udało mi się znaleźć w sklepie internetowym stakato.pl. Jest praktyczny i solidny, polecam :)
ODPOWIEDZ