Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Hej. :smile:
Zauważyłam, że w szkole baletowej (przynajmniej tej warszawskiej, nie wiem jak w innych) jest język francuski. Mam zamiar przystępować do rekrutacji na rok szkolny 2013/2014, do V klasy. Francuskiego nie znam w ogóle, nigdy się nie uczyłam. Czy mogą mnie zdyskwalifikować tylko z powodu braku znajomości tego języka? Czy jak to jest?
Witam za rok do piątej klasy myślę że to jest jeden zasadniczy problem naukę zaczynamy od czwartej klasy podstawowej(1 baletowa) jeśli chodzi o język zaczynamy uczyć się go w pierwszej gimnazjum a dokładnie jest tak w poznaniu i myślę że w innych szkołach baletowych jest podobnie. :smile:
Wiem, że od 4 klasy się się zaczyna szkołę baletową, jednak w Warszawie po przekroczeniu granicy wiekowej też można startować. :) Nie wiem jak jest w innych OSB.
Dziękuję za odpowiedź. :]
NIE mogą cię zdyskwalifikować, aczkolwiek będziesz miała trochę do nadrobienia. nie martw się bardzo, nauczycielki francuskiego w W-wie są dość przyjazne ludziom. Szybko nadrobisz, mimo,że inni się uczą francuskiego od pierwszej baletowej.tak samo jak wiedzę o tańcu,rytmikę itd..
[quote:4c6d7cd7fa="gisellka"]Skyscraper, ja też w roku 2013/14 wybieram się na egzamin wstępny do osb w w-wie! może się spotkamy na rekrutacji????;D[/quote:4c6d7cd7fa] ja też chyba idę <3