O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Wizualnie nie podobają mi się wcale - ale wydają się być solidne, takie "treningowe" ;) I podejrzewam, że jako buty treningowe mogą się dobrze sprawdzać przez swoją wytrzymałość. I zapewne łatwiej o nie zadbać, czyścić - przynajmniej z zewnątrz.

Edit: już wiem, co jest w nich takiego dziwnego: nie mają "pięty"!
lailana

Post autor: lailana »

byłyby super gdyby nie tak kolorystyka, ale pomysł bardzo fajny :razz:
Giselle12

Post autor: Giselle12 »

a mnie się właśnie kolorystyka podoba ;)
ale brak pięty i tradycyjnego (stabilnego w tradycyjnym przekonaniu) wiązania jakoś mnie odstrasza ;)
Spidi

Post autor: Spidi »

a wg mnie wlasnie sprawiaja takie solidne wrazenie ;)
alsaganek

Post autor: alsaganek »

wiecie może gdzie można dostać te nike'owe pointy?
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Obstawiam, że w ich sklepach :mrgreen: Chociaż pewnie do Polski nie sprowadzą, tak coś czuję.
Odetta.

Post autor: Odetta. »

;o ale fajne! :D mi się podobają, bo wyglądają na niezniszczalne, idealne do ćwiczeń, żeby nie niszczyć normalnych
Vacances

Post autor: Vacances »

Właśnie przejrzałam zagraniczne fora,bo w Polsce o nich ani widu ani słychu i mają dosyć nieprzychylne opinie,chociaż pare osób je sobie chwali.Mi również się wizualnie podobają,ale brak pięty jest dla mnie minusem.Wyczytałam również,że niektóre osoby naciągnęły,a nawet naderwały sobie ścięgna.Dla mnie żadne nowe cudeńko nie zastąpi tych tradycyjnych,wiadomo jest to kwestia indywidualna aczkolwiek nie miałabym nic przeciwko żeby je wypróbować ; )
Spidi

Post autor: Spidi »

They don't really exist. They were done by a design student. There are some major problems with them as I can see right off the bat without having seen a pair in person but just the picture. The elastic could cause achilles problems and the lack of a real shank and heel would make them rather undanceable I would think. I think they may not be for going en pointe but for use like the demi-pointe shoes that some recreational dance schools use before going to real pointe shoes. The shoe has no support at all. The box and vamp are really strange too.

a ja znalazlam o nich takie cos
Vacances

Post autor: Vacances »

Hmmm jedni mówią,że je używali drudzy że one w ogóle nie istnieją,ile w tym prawdy?
Teraz kto ma racje,myślę że to wyjdzie w praniu,bo jeżeli istnieją to będą one wystawiane na ebay'u,chociaż najlepiej byłoby zasięgnąć opinii u źródła i zobaczyć czy firma nike ma takowe w ofercie.
ODPOWIEDZ