OSB w Bytomiu
-
ladanseuse
wlasnie wrocilam z kocenrtu uczniow bytomskiej baletowki-troche wystepy trwaly,mam teatr pod nosem a rozpoczelo sie o 18. Powiem na razie tyle-bardzo mi sie podobalo!
pocykalam na sam koniec(uklony,zyczenia) kilka fotek,ale tak slabej jakosci,ze do pelni beznadziei brakuje tylko palucha na obiektywie :neutral:
ktoras z forumowiczek brala udzial?ktore czesci tanczylyscie i jak sie oceniacie?
pocykalam na sam koniec(uklony,zyczenia) kilka fotek,ale tak slabej jakosci,ze do pelni beznadziei brakuje tylko palucha na obiektywie :neutral:
ktoras z forumowiczek brala udzial?ktore czesci tanczylyscie i jak sie oceniacie?
jaaa tańczylam
Tańczyłam w Krakowiaku (tym na prawie samym końcu) oraz w układzie z klasyki do muzyki z "Córki źle strzeżonej". Grupowe tańce w Krakowiaku wyszły bajecznie, ale soliści spóźniali, albo robili nierówno. Za to klasyka wyszła na tyle pięknie, że nasza nauczycielka baaardzo nam podziękowała za ten występ 
Julianko,bardzo podobaly mi sie tance ludowe,wszystkie wyszly dobrze moim zdaniem
nie znam sie na technicznie stronie tanca na tyle,zeby kogokolwiek pouczac co zrobil zle,ale nawet oko laika dostrzeze zachwiania w popisach solistow.biedna ta dziewczynka,ktora sie przewrocila,ale widac,ze jest mocna,ani sie nie skrzywila-ja bym pewnie reszte dotanczyla ze lzami w oczach
zwrocilam uwage na bardzo miekkie ruchy dziewczyny o egzotycznej urodzie,naprawde pieknie pracowala rekami
moje serce podbila dziewczynka ktora w 'twist & shout' beatlesow wystepowala w jaskrawozielonym ubraniu(swoja droga te stroje ohydne i wstretne,ale to chyba 'zasluga' GTMu bo to z ich przedstawienia wyrwany kawalek)- ta dziewczynka tak niesamowicie czula moc rock&rolla ze buzia mi sie smiala przez caly wystep! inni tez robili wszystko poprawnie,ale ona zdeklasowala nawet tancerzy GTMU w sile wyrazu,byla doskonala
do tanca wspolczesnego sie nie odniose,bo nie lubie tej formy i juz.
Smiem tewierdzic,po tym co zobaczylam,ze bytomska baletowka stoi na wysokim poziomie-co prawda moja ocena nie jest zbyt kompetentna,ale chyba zwykly widz tez ma prawo sie wypowiedziec
stroje w wiekszosci przypadkow byly bajeczne,naprawde piekne,niechlubnym wyjatkiem byly kostiumy z dolem jak w szortach czy tez bokserkach,cialo jakosc nieciekawie wyglada w takim kroju galotek.
oprawa muzyczna-moim zdaniem niezbyt wysokich lotow,nie lubie takiego spiewania na pol gwizdka,czulo sie ze wokalisci(wokalistka-solistka) nie wykorzystuja wszystkich mozliwosci swojego glosu,a ja dodatkowo jako zatwradzialy konserwatysta nie lubie udziwnian w aranzacjach
Gratuluje Julianko pieknych wystepow Tobie i reszcie szkoly
pozdrawia was dziewczyna w fryzurze na julie tymoszenko w drugiego rzedu
(jesli jestes zainteresowana,moge podeslac te kilka zdjatek ktore zrobilam )
nie znam sie na technicznie stronie tanca na tyle,zeby kogokolwiek pouczac co zrobil zle,ale nawet oko laika dostrzeze zachwiania w popisach solistow.biedna ta dziewczynka,ktora sie przewrocila,ale widac,ze jest mocna,ani sie nie skrzywila-ja bym pewnie reszte dotanczyla ze lzami w oczach
zwrocilam uwage na bardzo miekkie ruchy dziewczyny o egzotycznej urodzie,naprawde pieknie pracowala rekami
do tanca wspolczesnego sie nie odniose,bo nie lubie tej formy i juz.
Smiem tewierdzic,po tym co zobaczylam,ze bytomska baletowka stoi na wysokim poziomie-co prawda moja ocena nie jest zbyt kompetentna,ale chyba zwykly widz tez ma prawo sie wypowiedziec
stroje w wiekszosci przypadkow byly bajeczne,naprawde piekne,niechlubnym wyjatkiem byly kostiumy z dolem jak w szortach czy tez bokserkach,cialo jakosc nieciekawie wyglada w takim kroju galotek.
oprawa muzyczna-moim zdaniem niezbyt wysokich lotow,nie lubie takiego spiewania na pol gwizdka,czulo sie ze wokalisci(wokalistka-solistka) nie wykorzystuja wszystkich mozliwosci swojego glosu,a ja dodatkowo jako zatwradzialy konserwatysta nie lubie udziwnian w aranzacjach
Gratuluje Julianko pieknych wystepow Tobie i reszcie szkoly
(jesli jestes zainteresowana,moge podeslac te kilka zdjatek ktore zrobilam )
-
swanlakeballet
OSB BYTOM
Hej dziewczyny !
Wybieram się do OSB w Bytomiu, a raczej bardzo bym się chciała dostac , ale nie wiem jak to będzie.
Po zwiedzeniu szkoły na dniach otwartych jestem nią totalnie zauroczona. Wiem , że Bajaderka mogłaby mi coś więcej powiedziec, chodziłaś tam i wróciłaś do Krakowa , prawda ?
Nie jestem zbyt dobra , ale jestem umówiona na wstępne przesłuchanie do 3 klasy gim ( VI baletowa) , potem okaże się jak będzie dalej.
Interesują mnie informacje , czy bardzo wysoki jest poziom w VI klasie , i czy kojarzysz może Panią Koj - mogłabyś coś o niej powiedziec, jakim jest nauczycielem, pedagogiem, jaki ma stosunek do ucznia itp.
Z góry dziękuję. [/quote]
Wybieram się do OSB w Bytomiu, a raczej bardzo bym się chciała dostac , ale nie wiem jak to będzie.
Po zwiedzeniu szkoły na dniach otwartych jestem nią totalnie zauroczona. Wiem , że Bajaderka mogłaby mi coś więcej powiedziec, chodziłaś tam i wróciłaś do Krakowa , prawda ?
Nie jestem zbyt dobra , ale jestem umówiona na wstępne przesłuchanie do 3 klasy gim ( VI baletowa) , potem okaże się jak będzie dalej.
Interesują mnie informacje , czy bardzo wysoki jest poziom w VI klasie , i czy kojarzysz może Panią Koj - mogłabyś coś o niej powiedziec, jakim jest nauczycielem, pedagogiem, jaki ma stosunek do ucznia itp.
Z góry dziękuję. [/quote]
Niestety wydaje mi sie ze nie ma prawie zadnych szans. sama dostalam sie do do 5 klasy osb w bytomiu , odeszlam po roku. nie wytrzymalam. Jezeli nie masz opanowanego programu klasy 6 nie ma szans,, musisz miec go perfekcyjnie opanowane wszytkie cwiczenia bo nie bd nadrabiac. I raczej zero baletowej nadwagi. czyli 120 odjete od wrostu .
Do bytomia raczej trudno sie dostac.
Nie wytrzymalam psychicznie. nacisk na wage, program, warunki.. Kazdy dzien zmienial sie w koszmar. Nie radze probowac,k 6 klasa jest za daleko. musisz byc naprawde wybina. A gdzie chodzisz w krk? sama jestem z niego.
Do bytomia raczej trudno sie dostac.
Nie wytrzymalam psychicznie. nacisk na wage, program, warunki.. Kazdy dzien zmienial sie w koszmar. Nie radze probowac,k 6 klasa jest za daleko. musisz byc naprawde wybina. A gdzie chodzisz w krk? sama jestem z niego.
Przyjęli do naszej OSB dziewczyne do VII klasy (wcześniej chodziła do Capitolu we Wrocławiu). Szkołę skończyła normalnie. Ale Estelle ma rację, ciężko jest jak się chodzi od początku, a co dopiero jak od staaaarszej klasy. Ale zawsze warto spróbować.
A co do p. Koj. Nie mam z nią lekcji, ale wydaję się być bardzo miła. Zawsze serdecznie odpowiada na 'dzień dobry' itp. Dziewczyny, które mają z nią zajęcia też sobie ją chwalą
A, i bije od niej (od pani) taki.... baletowy majestat
Zawsze tak 'lekko' chodzi, wyprostowana i z uniesioną głową. No po prostu widać, że jest tancerką 
A co do p. Koj. Nie mam z nią lekcji, ale wydaję się być bardzo miła. Zawsze serdecznie odpowiada na 'dzień dobry' itp. Dziewczyny, które mają z nią zajęcia też sobie ją chwalą