BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
skomplikowana

Post autor: skomplikowana »

A ja mam inny "problem" z baletkami - mianowicie, chodziłam po domu w nowych skórzanych baletkach przez dwa dni (kupione w szkole tańca w moim mieście, wyglądały na porządne), wcześniej raz przez godzinę używałam ich na zajęciach. No i delikatna, materiałowa podeszwa w jednym buciku (w środku, od strony palców) się zrolowała i odkleiła. Działo Wam się coś takiego? Czym to przykleić, żeby się trzymało?
Nie wiem, może to spowodowane tym, że nosiłam je na bosą stopę...
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Mi się tak czasami robi w baletkach Blocha. One mają wewnątrz naklejone takie materiałowe wkładki i po praniu często odpadają - jak się kleją to przyklejam je spowrotem i zakładam baletke (zazwyczaj się trzyma), a jak się nie chcą już kleić to wyrzucam i ćwiczę bez nich. Różnicy nie czuję;)
lailana

Post autor: lailana »

ja robię podobnie jak Lorenzo i także różnicy nie czuję
skomplikowana

Post autor: skomplikowana »

Serio? Tylko u mnie tam są szwy, które pewnie mogą przeszkadzać. No, ale nic, przykleiłam je jakimś klejem "do wszystkiego" i zobaczymy. (:
alsaganek

Post autor: alsaganek »

Ja posiadam baletki Sanshy i Marra. Ćwiczę w nich na zmiane. Muszę powiedzieć, że w Marra'ch jest mi wygodniej, lepiej się pireuety kręci itp. :)
baletomanka

Post autor: baletomanka »

A ma ktoś baletki Blocha Pump lub Arise?
Lorenzo

Ja miałam kiedyś Pump:-)
To było jakoś 1,5 roku temu:)
baletomanka

Wygodne były, dobrze leżały na stopie? Zastanawiam się nad ich zakupem, dlatego się pytam.
Lorenzo

Tak, bardzo fajne baletki:-))
baletomanka

Dzięki ;D
ODPOWIEDZ