Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasiek

Post autor: Kasiek »

Cóż.. są to podstawy .. takie podstawy podstaw.;p Dla małych dziewczynek przed SB to prezent w sam raz;) Jest kilka ćwiczeń, pokazane pozycje rąk i nóg, prawidłowa postawa. Są też biografie tancerzy, opisy baletów i musicali.. ;)
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Ma ładne obrazki :) Ale Kasiek trafiła w sedno, najbardziej sprawdza się w roli prezentu dla dziewczynek do 12 lat. Bardzo sympatyczna książka, jest trochę o historii baletu, pokazane są podstawowe ćwiczenia, omówione bardziej zaawansowane pozycje, jest o żywieniu, o tańcu współczesnym, o znanych tancerkach. Sama ją kiedyś komuś podarowałam ;>
Agacia4

Post autor: Agacia4 »

Dzięki za info ;) venus- też uważam że ma ładne obrazki ;P
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote43="Agacia4"]A co sądzicie o "wielkiej księdze baletu" Roberto baiocchi? Znalazłam ją ostatnio w krakowskim empiku na wyprzedaży xxD Niestety nie miałam zbyt dużo czasu żeby ją sobie dokładnie pooglądać...

PS. jeśli książka już była omówiona to po prostu usuńcie ten post ;)[/quote43]

tu też jest sporo na temat tej ksiazki
http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=674
lokaty

Post autor: lokaty »

Przeczytalem ostatnio Wszystko za zycie. Bardzo fajna ksiazka o ascezie ;)
Shecharchoret

Post autor: Shecharchoret »

Polecam "Środek lata". Świetna książka o lekkim zabarwieniu kryminału :D
Gosia066

Post autor: Gosia066 »

A ja polecam książkę "Chata" Williama Younga . Udziela odpowiedzi na niełatwe pytania dotyczące życia.
Anucha

Post autor: Anucha »

Chciałam powiedzieć, że fajną serią jest 'Córki' Joanny Philbin (są trzy części). Przyjemna i ciekawa.
Oraz niedawno przeczytałam też 'Złodziejkę książek' Markusa Zusaka - książka o wojnie,
przyjaźni, śmierci i dziewczynce. Bardzo spodobało mi się, że narratorem jest Śmierć. I pokazana w taki...przyjazny sposób. ; )
Lienka

Post autor: Lienka »

Ja ostatnio przeczytałam po raz kolejny "Lalkę" B. Prusa, co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że jest to fenomenalna powieść, pewnie najlepsza w literaturze polskiej :)
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quotee7="Lienka"]fenomenalna powieść, pewnie najlepsza w literaturze polskiej :)[/quotee7]

Oj chyba tak :)
ODPOWIEDZ