Pierwsze pointy
Chciałam tak zrobić, ale co mi po tym, jak chcę np. Grishko ;p A poza tym to ten sklep jest taki malutki, jakieś 3m kwadratowe i tamta pani jest przyzwyczajona, ze wszyscy u niej kupują i bałabym się, że jakbym jej powiedziała, że na razie nie będę kupować, bo nie mam przy sobie pieniędzy, to by mi chciała je odkładać albo zamawiać, sprowadzać, czy nie wiem co jeszcze xD
To spróbuj dokładnie wymierzyć stopę, sprawdzić wg tabelki Grishko, i w razie jakbyś miała wątpliwości to pytaj w wątku "jak dobrać rozmiar" (czy jakos tak) może damy rade pomóc :smile: Ja wszystkie pointy kupowałam okazyjnie przez internet, i rozmiarowo zawsze trafiałam (odpukać, bo własnie czekam na nowiuśkie freedy :D :D ). A jednak różnica między ok. 80 zł na Allegro, a 170 w sklepie jest całkiem spora...
[size=9:b669fd5f1e]zresztą z tego co zauważyłam to pointy podczas rozrabiania powiększają się o pół rozmiaru i o 1 szerokość mniej więcej, (Wam też się tak robi?) i dostosowują do stopy[/size:b669fd5f1e]
[size=9:b669fd5f1e]zresztą z tego co zauważyłam to pointy podczas rozrabiania powiększają się o pół rozmiaru i o 1 szerokość mniej więcej, (Wam też się tak robi?) i dostosowują do stopy[/size:b669fd5f1e]
byłam w sklepie pas de chat,powiedziałam,że chcę kupić pointy i podkreślałam kilka razy,że jestem początkująca. pani dała mi do przymierzenia z 6 rodzajów - uważnie patrzyłam na modele,bo z waszych poprzednich postów wiedziałam,że najlepsze są recitale.okazało się,że pani ich nie ma,ale dała mi do przymierzenia m.in.partenaire i soprano. soprano były dla mnie kompletnie nie wygodne,zastanawiałam się nad tymi pierwszymi,jednak pani pokazała mi jeszcze inne.i te ostatnie okazały się najlepsze,a pani podsumowała to słowami: "no to jeżeli te są wygodne to te są najlepsze". po długich wątpliwościach kupiłam je. przypatrzyłam się i wreszcie znalazłam nazwę modelu(była b.mało widoczna) - a mianowicie są to pointy premiere...i tu powstaje olbrzymi znak zapytania - czy one na pewno są dla mnie? była naprawdę najwygodniejsze,że wszystkich jakie przymierzałam,ale ja jestem osobą początkującą o bardzo małym podbiciu.nie wiem co o tym sądzić...proszę was o opinie i rady! co o tym sądzicie? :?
chciałam jeszcze zapytać,czy to normalne,że jak odwinie się materiał ten,który leży na pięcie to widać budowę pointy tzn.te deseczki i wgl.wszystko na czym stoi stopa?
proszę o pomoc,bo kompletnie nie mam doświadczenia! :sad:
z góry dziękuję, pozdrawiam :wink:
chciałam jeszcze zapytać,czy to normalne,że jak odwinie się materiał ten,który leży na pięcie to widać budowę pointy tzn.te deseczki i wgl.wszystko na czym stoi stopa?
proszę o pomoc,bo kompletnie nie mam doświadczenia! :sad:
z góry dziękuję, pozdrawiam :wink: