Podziel się tym ze wszystkimi...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
nutriaa

Post autor: nutriaa »

Zaciekawiłaś mnie. IDO o balet nigdy nie posądzałam.
Aż sobie na youtube kilka filmików przejrzałam. Trafiłam na:

http://www.youtube.com/watch?v=v9VzqyAKE24

Czy ja dobrze rozumiem, że to jest zespół który zajął pierwsze miejsce w *krajowych* mistrzostwach?
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

wow, ale rozlatane ręce/nogi...
Kasiek

Post autor: Kasiek »

o.0 .. tego sie skomentować nie da..
sisha945

Post autor: sisha945 »

ciekawa jestem jak wygląda tam kategoria solo :twisted: . Natknął się może ktoś na jakiś filmik?
a co do tej formacji.. no cóż, można by się spodziewać ciut więcej po zdobywcach pierwszego miejsca w Polsce, jednak trzeba pamiętać ze jest to szkoła tańca nieprofesjonalna, a dziewczynki od 12 lat :razz:
nutriaa

Post autor: nutriaa »

Kategoria solo:

http://www.youtube.com/watch?v=b9hNJX18P7E
Balet zaczyna się gdzieś około połowy.

Wygrał JAST, czego musze powiedzieć spodziewałam się już bez oglądania.
Kojarzy ktoś tą dziewczynę? Dałabym sobie gumki od baletek odciąć, że ją u państwa Abesadze widziałam.

Czy ktoś ma jakieś opinie na temat sędziowania w kategorii baletowej? Wzbudza tyle kontrowersji co w innych?
sisha945

Post autor: sisha945 »

Dzięki za linka:)
Chyba dość słaby poziom jest na tych mistrzostwach IDO, skoro polska na świecie zajmuje tak wysokie miejsca, a ma tak słabą reprezentację..

A w tym roku to ma się wogle odbyć? bo nigdzie nie ma info :razz:
Spidi

Post autor: Spidi »

Tirusia,w takim razie na tym wklejonym wyzej linku jest Twoja grupa? jesli moglabym zapytac,to od ilu lat cwiczycie i ile dni w tygodniu na taki poziom?
gratuluje wygranej :smile:
Tirusia8888

Post autor: Tirusia8888 »

Dobrze poszło jeśli chodzi o nasz czas ćwiczenia :) Pół godziny w tygodniu a to dlatego że to jest grupa H-H
Alleoya

Post autor: Alleoya »

No to ja też się pochwalę.

Dziś, po czterokrotnych męczarniach i katorgach, zdałam egzamin państwowy na prawo jazdy kat. B :)

[size=9:56c7e1f639]teraz to zaczynam tęsknić za word częstochowa... :shock: może jeszcze jakaś kategoria A? :D albo B+E? :D[/size:56c7e1f639]
Spidi

Post autor: Spidi »

To teraz ja sie pochwale- bede zasilac szeregi baletu w zespole piesni i tanca "Katowice" :smile: oj dana!
ODPOWIEDZ