dom dla baletnicy ;)
dom dla baletnicy ;)
witam. jestem studentką architektury i mam za zadanie zaprojektować dom dla zawodowej baletnicy.
proszę Was o opinie - jak wygląda Wasz wymarzony dom.
czy jest miejscem wyciszenia, gdzie można poczuć prywatną, intymną atmosferę - czy przeciwnie ? - raczej otwarcie na ludzi (przeszklenia, tarasy).
czy potrzebujecie fajnej sali do ćwiczeń - czy wystarcza Wam sala w szkole a dom jest miejscem odpoczynku?
i czy mając swój własny dom chciałybyście by w bryle nawiązywał w jakiś sposób do Waszego zawodu? czy miałby się czymś odróżniać od pozostałych domów jednorodzinnych - być jakby taką wizytówką - "tutaj mieszka zawodowa tancerka"?
proszę Was o opinie - jak wygląda Wasz wymarzony dom.
czy jest miejscem wyciszenia, gdzie można poczuć prywatną, intymną atmosferę - czy przeciwnie ? - raczej otwarcie na ludzi (przeszklenia, tarasy).
czy potrzebujecie fajnej sali do ćwiczeń - czy wystarcza Wam sala w szkole a dom jest miejscem odpoczynku?
i czy mając swój własny dom chciałybyście by w bryle nawiązywał w jakiś sposób do Waszego zawodu? czy miałby się czymś odróżniać od pozostałych domów jednorodzinnych - być jakby taką wizytówką - "tutaj mieszka zawodowa tancerka"?
Ja bym chciała mieć jasnofioletową sypialnię z jasnymi meblami i czarnymi elementami :) I na ścianie wysiałyby zdjęcia z jakichś spektakli, stałaby też skrzynia, gdzie schowane by były zużyte pointy i stroje.. W całym domu rozbrzmiewała by muzyka. No i oczywiście, tak jak każdy mówił, musiałaby być mała sala baletowa z lustrami i żeby było dużo światła, 2 wielkimi oknami wychodzącymi na ogród :)