dom dla baletnicy ;)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
ipswich

dom dla baletnicy ;)

Post autor: ipswich »

witam. jestem studentką architektury i mam za zadanie zaprojektować dom dla zawodowej baletnicy.
proszę Was o opinie - jak wygląda Wasz wymarzony dom.
czy jest miejscem wyciszenia, gdzie można poczuć prywatną, intymną atmosferę - czy przeciwnie ? - raczej otwarcie na ludzi (przeszklenia, tarasy).
czy potrzebujecie fajnej sali do ćwiczeń - czy wystarcza Wam sala w szkole a dom jest miejscem odpoczynku?
i czy mając swój własny dom chciałybyście by w bryle nawiązywał w jakiś sposób do Waszego zawodu? czy miałby się czymś odróżniać od pozostałych domów jednorodzinnych - być jakby taką wizytówką - "tutaj mieszka zawodowa tancerka"?
Giselle12

Post autor: Giselle12 »

jak dla mnie to sala obowiązkowo, w końcu taniec to sama radość ;)
W domu powinno być przytulnie, ale jednocześnie gościnnie. Chciałabym, żeby ten dom był wypełniony tańcem i muzyką - czyli po prostu radością ;)
ipswich

dzięki za odpowiedź ;)
a sala do ćwiczeń? dużo światła słonecznego, czy sztuczne bardziej?
Kasiek

Post autor: Kasiek »

oczywiście że słoneczne.. :) przynajmniej dla mnie.:)
Giselle12

Post autor: Giselle12 »

oj tak, koniecznie słoneczne, sztuczne tylko wieczorami (względnie porankami :P )
agata31

Post autor: agata31 »

I dużo ciepłych kolorów :P
Odetta.

Post autor: Odetta. »

Ja bym chciała mieć jasnofioletową sypialnię z jasnymi meblami i czarnymi elementami :) I na ścianie wysiałyby zdjęcia z jakichś spektakli, stałaby też skrzynia, gdzie schowane by były zużyte pointy i stroje.. W całym domu rozbrzmiewała by muzyka. No i oczywiście, tak jak każdy mówił, musiałaby być mała sala baletowa z lustrami i żeby było dużo światła, 2 wielkimi oknami wychodzącymi na ogród :)
ipswich

dzięki!!
Fikcyjna

Post autor: Fikcyjna »

Dodam jeszcze, że estetyka i minimalizm się liczy. :)) Bynajmniej dla mnie, he, he.;)) I dużo obrazów - w szczególności związanych z baletem.
Odetta.

Post autor: Odetta. »

[quote:5876e92687="Fikcyjna"]Dodam jeszcze, że estetyka i minimalizm się liczy. :)) Bynajmniej dla mnie, he, he.;)) I dużo obrazów - w szczególności związanych z baletem.[/quote:5876e92687]
O tak, dużo obrazów :)
ODPOWIEDZ