Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

To zadzwoń do OSB, umów się na lekcje próbną i się dowiesz.
Nati

Post autor: Nati »

dowiesz się, jak już/ jeżeli Cię przyjmną.
I o co Ci dokłanie chodzi? co musisz potrafić, czy co musisz mieć ze sobą-pointy, baletki?
Nie odpowiemy Ci na pytanie, czy masz szansę, bo gdybanie nie ma sensu. Idź do szkoły, najlepiej jak najszybciej, skoro tak Ci zalezy, po co czekać do maja? i się dowiesz, czy masz szansę.
inaenka

Post autor: inaenka »

Przecież już zdawałaś do sb
[quote:14f9341a9e="Bella.996"]Witam!
Mój nick wziął się z mojej ksywki Bella i roku urodzenia. Nie jestem baletnicą lecz tańczę sama w domu nawet na pointach co wiem że jest głupie, ale pomaga mi moja przyjaciółka- bisiuka :wink:.
Chodzę na gimnastykę artystyczną ale rekreacyjnie raz w tygodniu. Niestety nie mogę chodzić na balet gdyż mam wiele zajęć a i mam daleko na Moliera gdzie jest studio baletowe.
Zdawałam w tym roku do sb do V klasy ale się nie dostałam.
Forum czytałam wcześniej jako gość i postanowiłam się zarejestrować :D
Pozdrawiam wszystkich =*[/quote:14f9341a9e] http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?p=157435&highlight=#157435, ale się nie dostałaś. Myślisz, że coś się zmieni jak ktoś ci tu powie, ze się nadajesz?
Jaskółka

Post autor: Jaskółka »

Jeżeli się nie dostała, to powinna wiedzieć, czemu. Ja zdawałam do OSB w Bytomiu, DOSTAŁAM SIĘ, ale okazało się, że jednak nie mogę tam chodzić, bo za daleko :roll: . A o ile wiem, to dwa razy do tej samej szkoły baletowej zdawać nie można.
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

No to idź, powodzenia.
rozmarzona

Post autor: rozmarzona »

[quote:4a0c3f3c9a="estelle"]To bardzo zalezy od wieku, jesli jesteś w 5 klasie z 12 latami to TAK! jeśli chodzisz do 6klasy, to jusz napewno bd musiała miec stycznośc z pointami a jak nie to musisz miec bardzo dobre podbiecie zeby odrazu na nie wskoczyć i zrobić podstawowe cwiczenia i arebeski, jeżli jestes w gimnazjum i masz 12 lat to nie wiem :roll: bo jak masz warunki to
tak ale pamiętaj warunki to wykręcenie, rozciagnięcie, stopy i wiele innych. I mam pytanie robisz baletowe piruety en dehors czy tlyko takie gimanstyczne? Bo je jazzowo gimanstyczne są łatwiejsze, a to szkoła baletowa :o[/quote:4a0c3f3c9a]
hmmm.. w tym roku chodzę do szóstej klasy i jeśli chciałabym iść na rekrutację to wiosną w tym roku tylko nie wiem czy w moim wieku też chodzi się na taką rekrutację?jeżeli chodzi o podbicie to nie wiem czy mam duże ...a piruety en dehors oczywiście...
Jaskółka

Post autor: Jaskółka »

Powiem ci, że do OSB w Bytomiu przyjmują max. do trzeciej klasy baletowej, czyli do szóstej normalnej, ale już wtedy trzeba harować jak wół, żeby wszystko nadrobić. ;)
ODPOWIEDZ