a ja mam taki problem, gdyż nie mogę stanąć na całym czubku w lewej poincie, na prawą wszytko ok, ale ta lewa to jakiś koszmar. Nie wiecie z czego może to wynikać? I jak to poprawić?
Może po prostu Twoja lewa stopa jest słabsza, więc masz gorzej wyrobioną lewą pointę? Ja miałam podobna sytuację, ale akurat moja lewa stopa jest mocniejsza. Podobno na etapie wyrabiania point dobrze jest je zmieniać względem stóp, aby równomiernie je wyrobić... co oczywiście dotyczy przypadków, gdy jedna stopa jest znacząco silnieszja od drugiej.
[quote:ab46e7bde0="madziadziama5"]a ja mam taki problem, gdyż nie mogę stanąć na całym czubku w lewej poincie, na prawą wszytko ok, ale ta lewa to jakiś koszmar. Nie wiecie z czego może to wynikać? I jak to poprawić?[/quote:ab46e7bde0]
A czy byłaś u ortopedy? Może pójdź i opisz dokładnie problem. Nigdy nie wiadomo, z czego może wynikać mniejsza wydolność stopy, czy że jedna noga jest słabsza od drugiej. Takie sprawy mogą "iść" z samego kręgosłupa, więc lepiej to wykluczyć.
a czy jak chodzicie normalnie w pointach to was też boli duży palec ? czy to może wina za małych point? (mam grishko novice ss rozmiar 5 xxx przy normalnym rozmiarze stopy 39)
Jak ja się cieszę że pointy są przeznaczone dla kobiet :) Chociaż przyznam że musiałem kiedyś się nauczyć tańczyć w nich było bardzo ciężko (z wiadomych względów) ale podołałem wyzwaniu. :smile: morał: mężczyzna też może :smile: