Jak sie stoi w pointach??

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
agata31

Post autor: agata31 »

arizona
tak mam tak w każdych pointach nie wydaje mi sie że to poprzez złe stanie.. pointy najszybciej się niszczą na "paluchu" :)
madziadziama5

Post autor: madziadziama5 »

a ja mam taki problem, gdyż nie mogę stanąć na całym czubku w lewej poincie, na prawą wszytko ok, ale ta lewa to jakiś koszmar. Nie wiecie z czego może to wynikać? I jak to poprawić?
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Może po prostu Twoja lewa stopa jest słabsza, więc masz gorzej wyrobioną lewą pointę? Ja miałam podobna sytuację, ale akurat moja lewa stopa jest mocniejsza. Podobno na etapie wyrabiania point dobrze jest je zmieniać względem stóp, aby równomiernie je wyrobić... co oczywiście dotyczy przypadków, gdy jedna stopa jest znacząco silnieszja od drugiej.
Bergsma

Post autor: Bergsma »

[quote:ab46e7bde0="madziadziama5"]a ja mam taki problem, gdyż nie mogę stanąć na całym czubku w lewej poincie, na prawą wszytko ok, ale ta lewa to jakiś koszmar. Nie wiecie z czego może to wynikać? I jak to poprawić?[/quote:ab46e7bde0]

A czy byłaś u ortopedy? Może pójdź i opisz dokładnie problem. Nigdy nie wiadomo, z czego może wynikać mniejsza wydolność stopy, czy że jedna noga jest słabsza od drugiej. Takie sprawy mogą "iść" z samego kręgosłupa, więc lepiej to wykluczyć.
madziadziama5

Post autor: madziadziama5 »

a czy jak chodzicie normalnie w pointach to was też boli duży palec ? czy to może wina za małych point? (mam grishko novice ss rozmiar 5 xxx przy normalnym rozmiarze stopy 39)
Odetta.

Post autor: Odetta. »

Mnie bardzo boli w pointach, które są już za miękkie, ale bez wkładek, bo ich nie mam, nie wiem jak byłoby z ;p A w twardych mnie nie boli.
Isolde

Post autor: Isolde »

Mam pytanko. Jak wzmacniacie palce, kostki i nogi, żeby stać na pointach?
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

skoki, skoki, skoki :D nie ma nic lepszego na wzmocnienie ;)
lailana

Post autor: lailana »

wszystko co się da zrobić na wysokim i niskim releve
laliberte

Post autor: laliberte »

Jak ja się cieszę że pointy są przeznaczone dla kobiet :) Chociaż przyznam że musiałem kiedyś się nauczyć tańczyć w nich było bardzo ciężko (z wiadomych względów) ale podołałem wyzwaniu. :smile: morał: mężczyzna też może :smile:
ODPOWIEDZ