Jak baletnice robia koczki? ( o fryzjerstwie baletowym...)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
carmenta

Post autor: carmenta »

Do dugich wlosow polecam takie grzebyki:

[URL=http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.nasz-wroclaw.pl/files/pict/2010-03-27/magiczna-spinka-do-wlosow-z-perelkowych-koralikow-5TcxODQzNT_o.jpg&imgrefurl=http://www.nasz-wroclaw.pl/odziez-obuwie/sprzedam/dzierzoniow-magiczna-spinka-do-wlosow-z-perelkowych-koralikow.htm%3Fprint%3D1&usg=__CtmU5uiMJx4QF-2l7byWPwhdU4k=&h=402&w=739&sz=53&hl=en&start=330&zoom=1&tbnid=hYNF8trZl32M1M:&tbnh=95&tbnw=175&ei=I-2BTaTDGOKU4gaNxdzACA&prev=/images%3Fq%3Dgrzebyk%2Bdo%2Bwlosow%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DX%26rls%3Dcom.microsoft:en-US%26biw%3D1003%26bih%3D597%26tbs%3Disch:11%2C10360&chk=sbg&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=672&vpy=202&dur=1812&hovh=165&hovw=305&tx=166&ty=115&oei=Fe2BTbniI42YhQfO-KS5BA&page=23&ndsp=15&ved=1t:429,r:9,s:330&biw=1003&bih=597]grzebyk[/URL]

Wystarczy zawinac wlosy w koczek i wpiac ten grzebyk z obu stron. Super trzyma. Ja przez caly dzien moge miec taka fryzure bez poprawiania. A do tego slicznie wyglada. Przyklad zywy, czyli moj:

[URL=https://picasaweb.google.com/lh/photo/PgZrYcngxnlNZixdgYDaqg?feat=directlink]koczek[/URL]

nie jest zbyt dobrze widoczny, ale lepszego zdjecia nie mam:D
Dolores1984

Post autor: Dolores1984 »

[b:d5b97a0330]blancari[/b:d5b97a0330],

Też mam włosy takiej długości. Kok trzyma mi się cały dzień.
Robię go tak :

Wiąże włosy w koński ogon nieco wyżej niż normalnie. Owijam kucyk wokół gumki. Potem
wpinam wsuwki. To naprawdę działa. Do tego możesz wsunąć ozdobny grzebyk itp.
Później wstawię zdjęcie. :lol:
blancari

Post autor: blancari »

Dziewczyny, dziekuję za pomysł z tym grzebykiem. Faktycznie może pomóc. Widziałam takie w Świecie Spinek, ale nie sądziłam, że mogą cokolwiek utrzymać.

Mam nadzieję, że jeśli to zadziała to na szkolnym występie nie będzie dokładnych instrukcji co wpiąć we włosy, bo reszta grupy ma takie do ramion, które łatwo zwinąć i przytrzymać gumką i wsuwkami.

Carmento - setny raz to napiszę -piękną masz tę sesję. :D
carmenta

Post autor: carmenta »

Dzieki kochana! A grzebyki sa naprawde dobre i pomocne :) W swiecie spinek jest ich zatrzesienie :D
NinaA

Post autor: NinaA »

http://www.youtube.com/watch?v=XxmT6hrCrps Niezły sposób.Ja zazwyczaj robię bez przedziałka. Przepraszam jeśli pojawił się ten link...ja robię koczka tak:
-robię kucyka
-skręcam go i owijam nim gumkę(tą od kucyka :D )
-podpinam wsuwkami
-nakładam siateczkę i podpinam ją jeszcze paroma wsuwkami.
I to tyle. :wink:
NinaA

Post autor: NinaA »

W filmiku, do którego podałam link sposób na koczka pojawia się dopiero w 7.minucie :oops:
Katerina

Post autor: Katerina »

Uzbroiłam się w grzebyk o którym pisałyscie. Tylko problem w tym że walcze z nim i walcze i nie potrafie go upiac. Mam proste wlosy do ramion a mimo to jakos ani mi sie te wsuwki na tyle nie wsuwaja by konstrukcja się trzymała, ani koczek nie wygląda jak koczek. Może jakies wskazówki jak rozgryźć ten grzebyk? Jak daleko od zwinietych wlosow wpiac pierwszy rząd wsuwek? :)
Dolores1984

Post autor: Dolores1984 »

Cóż ja go po prostu wsuwam we włosy...

Robię jeszcze tak: Wiąże włosy w kucyk ,porządnie ,dość wysoko ale nie bez przesady ,formułuje koka i na to zaplatam drugą gumkę ,tak jak na kucyk ,ósemkami . Wystarczy do tego zwykła gumka ,ale jak sobie nie radzisz to tu są takie duże gumki do tego
inaenka

Post autor: inaenka »

Dolores na poprzedniej stronie pisałaś już o tym. Za nabijanie postów można zarobić ostrzeżenie.

[color=blue:e063771989]Prośba do wszystkich - powstrzymajcie się przed powtarzaniem postów, bezsensownym offtopowaniem, bo chyba trochę Wam się nudzi w wakacje, ale ja nie mam wakacji. [/color:e063771989]
Tirusia8888

Post autor: Tirusia8888 »

Ja mam krótkie włosy i zawsze używam tysiące wsuwek żeby sie nie psuły. wiec nie polecam miec takich mocno krótkich :D no i dlatego też zapuszczam ale nigdy mi sie nie udaje zrobić takiego z warkocza ... Po prostu robie jak najwyżej kitke i ,,oplątuję'' ją dookoła i spinam gumką. nie jest to zbyt trwałe ale od czego są siateczki :D A jeszcze apropo lakieru to nie polecam . Ja na scenę ulizuję włosy woskiem do modelowania (pomysł mojej mamy) i trzyma się cały dzień . Jak się robi lakierem to się robi taka ,, skorupa'' na głowie i niekiedy (zwłaszcza u alergików) swędzi skóra głowy. Z żelem tak nie jest ... no przynajmniej ja nie zauważyłam xD Jeszcze kiedyś od koleżanki słyszałam, że soda kuchenna ... Ale myślę że to bardziej do pływania synchronicznego bo do baletu ... nie . Bo jak potem to zmyć z głowy ... Podobno ta koleżanka ma problem nawet po kilku myciach ...
ODPOWIEDZ