BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Odetta.

Post autor: Odetta. »

Nie mam pojęcia. A takie z dwudzielną podeszwą są lepsze? :P A te co mi wysłałaś to fajne są :) A które są lepsze, materiałowe czy skórzane?
Agacia4

Post autor: Agacia4 »

Z dwudzielną lepsze. Czy skórzane czy materiałowe, to już wybór należy do Ciebie. Ja nie wiem ;P Może ktoś inny wyrazi swoją opinię. :)
Odetta.

Post autor: Odetta. »

Aha, dzięki :)
Laranda

Post autor: Laranda »

ja tam od kiedy tańczę swój wielki mix to lubię skórzane. Z dwudzielną podeszwą są lepsze, bo bardziej przylegają ci do stopy i masz lepsze "wyczucie" podłogi. Na balecie zawsze tańczyłam w materiałowych, i wtedy dla mnie były takie najlepsze.
arizona

Post autor: arizona »

w skórzanych bardziej poci się stopa, bo skóra gorzej oddycha. poza tym materiałowe zawsze można wyprać, a skórzane już trochę gorzej.
Agacia, nie mogę się nadziwić jak baletki mogą starczyć na rok. ja po miesiącu już mam dziury :roll:
Laranda

Post autor: Laranda »

a skórzane są chyba zawsze droższe...
agata31

Post autor: agata31 »

Agacia4 tez mam te baletki z decathlonu moze dobrze sie w nich cwiczy ale podeszwy sie odklejają
Ja polecam te :
http://allegro.pl/baletki-tradycyjne-najtaniej-rozm-38-i1577671753.html
sama mam czerwone sa naprawde super wygodne a podbicie wyglada cuudnie
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

Ja też takie mam ale białe i czarne i jak na początek Odetta. to polecam Ci je . Ja je wolę bardziej od Sanshy :) Mają na czubku trochę miękkiej skórki aby pateriał nie był przetarty,nadają się też jako kapcie :)
Są tanie a mają skórzane, materiałowe i napalcówki . Ja osobiście baletek skórzanych nie trawię a poza tym szybko się ścierają .
lailana

Post autor: lailana »

skórzane maja więcej wad niż zalet, nie dość że noga nie oddycha to w moim przypadku potwornie mnie obcierają i z tyłu z przodu nad wysklepieniem[ które mam bardzo wysokie] a pod dużym palcem, a to dość newralgiczne miejsce bo często się stoi się na releve;
natomiast gorąco polecam te które wkleiła Agata, są naprawdę bardzo wygodne i można je prać....trochę tylko razi mnie ta gumka ale i tak ja za nic nie zamienię :P
arizona

Post autor: arizona »

te baletki, które polecacie mają chyba dłuższą przyszwę, prawda? chodzi mi o materiał u góry. na zdjęciu wygląda, jakby sięgał bardzo wysoko, przez co trochę zasłania podbicie.
ODPOWIEDZ