? Złamane ? pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
groteska

Post autor: groteska »

Zaraz... Tanczylas w zlamanych pointach PRZEZ 1,5 roku?? :shock:
inaenka

Post autor: inaenka »

Widzę, że takie załamania w Fouette są bardzo częste. Mi też się zrobiły przy samym rozrabianiu. Dobrze się w nich ćwiczy, ale wymagają więcej wysiłku, stopa jest mniej stabilna. Więc chyba jednak są złamane :(
W czym upewnia mnie jeszcze ten filmik:

[URL=http://http://es.youtube.com/watch?v=p9NqnfPGzXA]po czym poznać, że pointa jest złamana[/URL]

Ale widziałam na allegro po 59 zł te same.
Columbina

Post autor: Columbina »

Możesz poprawić link do filmiku? Bo coś nie działa :P
inaenka

Post autor: inaenka »

Oops - faktycznie, nie wiem czemu :(
wpiszę tak:
http://es.youtube.com/watch?v=p9NqnfPGzXA
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Nie wiem... Może nauczyciele doradzają Wam nadłamywanie, żeby było podbicie bardziej widoczne, żeby się hm, nie blokowało, jeśli nie macie siły wyrobić pointy podbiciem. Ale to nie jest dobre. No nie jest i tyle.
Cieszę się, że te moje linie to nic strasznego.
NinaA

Post autor: NinaA »

Hej a ja mam taki problem. Od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczką point Rclass. Wczoraj nałożyłam je,zsunęłam z pięty i powyginałam. Potem poćwiczyłam półpalce. Po tym wszystkim pointy jakoś lepiej przylegają mi do stopy. Czy jest możliwość, że od tego wyginania się złamały?może potem wstawię jakieś zdjęcia bo zupełnie się na tym nie znam a wolę mieć pewność... z góry dziękuję za odpowiedzi :D
agata31

Post autor: agata31 »

jesli mocno je wyginalas to mogly sie polamac
NinaA

Jejku. Moje pointy mają jakąś dużąąą,wklęsłą jakby rysę. Jest ona,jakby to miejsce nazwać, nie na samym czubku, blisko ale troszkę wyżej.Nie mam pojęcia jak ta część się nazywa :oops: . mi przypomina takie jakby pudełeczko :|czy myślicie,że to oznaka złamania :?:
dzięki za odpowiedzi i przepraszam za mój "nieprofesjonalizm". :roll:
arizona

Post autor: arizona »

chodzi Ci o box? możliwie, że pęknął, ale to naprawdę musiałabyś się nieźle napracować. bo łatwiej złamać pointy w podeszwie i wtedy od środka jest widoczna kreska.
a sprawdź jak Ci się stoi w tych pointach, jak nie przelatujesz przez czubek, ani kostka nie chwieje Ci się w żadną stronę, to nie przejmowałabym się kreską na pointach. mało użytkowników korzysta z r-class niestety, więc ciężko powiedzieć jak te pointy się rozrabiają.
NinaA

Właśnie tak dziwnie "chwieją" mi się stopy ... :o
ODPOWIEDZ