Jak poderwać baletnicę?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Nagash

Post autor: Nagash »

Koleś ile ty masz lat? -naście? (to wtedy mogę jeszcze zrozumieć ten głupkowaty temat)
Fakebook

Post autor: Fakebook »

[quote90="Nagash"]Koleś ile ty masz lat? -naście? (to wtedy mogę jeszcze zrozumieć ten głupkowaty temat)[/quote90]

No i pierwszą, smutną, bez poczucia humoru już mamy. Ale chyba przed takimi mnie ostrzegał jurecq. Albo mój instynkt.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

jesli pół żartem, pół serio to może zacznij od prawidłowego nazewnictwa i zapytaj czy jest tancerka lub BALERINĄ. Po drugie - mielismy na mysli szkoły tańca nie zawodowe OSB bo tam uczą się soby nieletnie i nikt Cie tam na podryw nie wysyła. Po trzecie - to może zacznij chodzić na spektakle i wysyłac kwiatki tancerkom które Ci sie podobają? zam pare małżeństw z takich "wielbicielskich zachowań" i to w obie strony :)) wielbiciel->tancerka, wielbicielka - > tancerz
carmenta

Post autor: carmenta »

Eeeee...z tego co widze, to Nagash jest raczej plci meskiej (przynajmniej tak ma zaznaczone w profilu :P ), wiec ciezko mu zarzucac, ze jest "smutna i bez poczucia humoru dziewczyna" :P
Fakebook

[quote18="Kasia G"]jesli pół żartem, pół serio to może zacznij od prawidłowego nazewnictwa i zapytaj czy jest tancerka lub BALERINĄ. [/quote18]

Że niby "baletnica" jest niepoprawnym sformułowaniem??

[quote18="Kasia G"]Po trzecie - to może zacznij chodzić na spektakle i wysyłac kwiatki tancerkom które Ci sie podobają? zam pare małżeństw z takich "wielbicielskich zachowań" i to w obie strony :)) wielbiciel->tancerka, wielbicielka - > tancerz[/quote18]

Piękna i cenna wskazówka, dzięki!
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quote4c="Fakebook"]
Że niby "baletnica" jest niepoprawnym sformułowaniem??
[/quote4c]

Brzmi trochę lekceważąco i zdradza niewielką wiedzę tego zakresu. Przejrzyj choćby to forum i policz, ile razy to słowo się pojawia :)
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

A ja, może trochę naiwnie, proponowała um zapisać się samemu do szkoły tańca. Mógłbyś zobaczyć jak bardzo z pozoru grzeczne, baletowe łabadki potrafią się zamienić w zwariowane bestie. Uwierz mi, wiem, co mówię.
I wcale nie odradzam traktowania tancerek jak bogin. Która z nas nie lubi bycia uwielbiana? Zwłaszcza artystki sobie to cenią.
A temat... Czy ja wiem, moze dziwny, ale bardzo ciekawy, gratuluje odwagi autorowi.
Fakebook

[quote1f="venus-in-furs"]Brzmi trochę lekceważąco i zdradza niewielką wiedzę tego zakresu. Przejrzyj choćby to forum i policz, ile razy to słowo się pojawia :)[/quote1f]

Nie zrobiłem tego, przyznaję, za to zanim zadałem pytanie, wpisałem "baletnica" w google - 422 tysiące wyników. Wnioskuję więc, że nawet jeśli nie jest to forma poprawna, to na pewno potoczna. Ława przysięgłych oceni.
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

baletnica jest zdecydowanie wyzej ceniona niz tancerka, to oczywiscie milo uslyszeć,że , np. wyglądasz jak baletnica,ale jest to niepoprawne, tj. primabalerina

zgadzam sie z ebaleciara...

polecam zajrzeć do opery- to nie boli,albo poczytaj sobie jeszce o różnych tancerkach,ktore mieszkają w twojej okolicy :razz:
Father

Post autor: Father »

Tak sobie myslę półżartem-półsrerio, że moża ktoraś z Was tancerek poderwie Fakebooka i w ten sposób zaoszczędzi sie mu mnóstwo ambarasu. Oczywiście zdaje sobie sprawe, ze forum to nie biuro matrymonialne ani też nie portal schadzek no ale nalezy wykorzystać okazję. Czy dobrze gadam? :D
ODPOWIEDZ