Jak poderwać baletnicę?
jesli pół żartem, pół serio to może zacznij od prawidłowego nazewnictwa i zapytaj czy jest tancerka lub BALERINĄ. Po drugie - mielismy na mysli szkoły tańca nie zawodowe OSB bo tam uczą się soby nieletnie i nikt Cie tam na podryw nie wysyła. Po trzecie - to może zacznij chodzić na spektakle i wysyłac kwiatki tancerkom które Ci sie podobają? zam pare małżeństw z takich "wielbicielskich zachowań" i to w obie strony
) wielbiciel->tancerka, wielbicielka - > tancerz
[quote18="Kasia G"]jesli pół żartem, pół serio to może zacznij od prawidłowego nazewnictwa i zapytaj czy jest tancerka lub BALERINĄ. [/quote18]
Że niby "baletnica" jest niepoprawnym sformułowaniem??
[quote18="Kasia G"]Po trzecie - to może zacznij chodzić na spektakle i wysyłac kwiatki tancerkom które Ci sie podobają? zam pare małżeństw z takich "wielbicielskich zachowań" i to w obie strony
) wielbiciel->tancerka, wielbicielka - > tancerz[/quote18]
Piękna i cenna wskazówka, dzięki!
Że niby "baletnica" jest niepoprawnym sformułowaniem??
[quote18="Kasia G"]Po trzecie - to może zacznij chodzić na spektakle i wysyłac kwiatki tancerkom które Ci sie podobają? zam pare małżeństw z takich "wielbicielskich zachowań" i to w obie strony
Piękna i cenna wskazówka, dzięki!
-
venus-in-furs
-
ebaleciara
A ja, może trochę naiwnie, proponowała um zapisać się samemu do szkoły tańca. Mógłbyś zobaczyć jak bardzo z pozoru grzeczne, baletowe łabadki potrafią się zamienić w zwariowane bestie. Uwierz mi, wiem, co mówię.
I wcale nie odradzam traktowania tancerek jak bogin. Która z nas nie lubi bycia uwielbiana? Zwłaszcza artystki sobie to cenią.
A temat... Czy ja wiem, moze dziwny, ale bardzo ciekawy, gratuluje odwagi autorowi.
I wcale nie odradzam traktowania tancerek jak bogin. Która z nas nie lubi bycia uwielbiana? Zwłaszcza artystki sobie to cenią.
A temat... Czy ja wiem, moze dziwny, ale bardzo ciekawy, gratuluje odwagi autorowi.
[quote1f="venus-in-furs"]Brzmi trochę lekceważąco i zdradza niewielką wiedzę tego zakresu. Przejrzyj choćby to forum i policz, ile razy to słowo się pojawia
[/quote1f]
Nie zrobiłem tego, przyznaję, za to zanim zadałem pytanie, wpisałem "baletnica" w google - 422 tysiące wyników. Wnioskuję więc, że nawet jeśli nie jest to forma poprawna, to na pewno potoczna. Ława przysięgłych oceni.
Nie zrobiłem tego, przyznaję, za to zanim zadałem pytanie, wpisałem "baletnica" w google - 422 tysiące wyników. Wnioskuję więc, że nawet jeśli nie jest to forma poprawna, to na pewno potoczna. Ława przysięgłych oceni.
baletnica jest zdecydowanie wyzej ceniona niz tancerka, to oczywiscie milo uslyszeć,że , np. wyglądasz jak baletnica,ale jest to niepoprawne, tj. primabalerina
zgadzam sie z ebaleciara...
polecam zajrzeć do opery- to nie boli,albo poczytaj sobie jeszce o różnych tancerkach,ktore mieszkają w twojej okolicy
zgadzam sie z ebaleciara...
polecam zajrzeć do opery- to nie boli,albo poczytaj sobie jeszce o różnych tancerkach,ktore mieszkają w twojej okolicy