BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

W warszawskiej OSB większość uczniów tańczy w baletkach Grishko (chyba najwiecej ma model 6)i sansha pro:)
Moim zdaniem Grishko ma najlepsze baletki. Sanshy są też dobre, nawet bardziej wytrzymałe, ale trochę mniej wygodne:)
Kawka

Post autor: Kawka »

Obecnie używam baletek K.H. Martin "Stretch-One" M001, moim zdaniem są wygodne i dobrze przylegają do stopy, co do wytrzymałości, to jeszcze się okaże, tańczę w nich dopiero od miesiąca, ale póki co jakieś zmechacone nie są:).

Link do nich:
http://www.etiuda-online.pl/?158,baletki-k.h.-martin-stretch-one-m001

Z tych baletek mam białe z szarymi noskami, kupiłam na spróbowanie, mam wrażenie, że słabo mi przylegają do pięty(może źle dobrane, chociaż zamówione idealnie na długość stopy.. :wink: ), w każdym razie ćwiczyć się da, ale wolę blochy i martiny.
Laranda

Post autor: Laranda »

http://www.etiuda-online.pl/?152,baletki-bloch-elastosplit-es0250.html
a co myślicie o tych? bardzo zaciekawiła mnie ta dzielona podeszwa. Ma ktoś takie?
arizona

Post autor: arizona »

co najmniej dziwne :) na pewno nie na balet, raczej jakiś modern.
Agacia4

Post autor: Agacia4 »

Być może wygodnie by się w nich ćwiczyło, ale najpierw musiałabym się przyzwyczaić do takich jakby "dwu częściowych" baletek ;)
agata31

Post autor: agata31 »

wydaje mi sie ze jak najbardziej bylyby ok tylko uwazam ze nie moglabym sie przyzwyczaic :roll: :wink:
Lienka

Post autor: Lienka »

[quote28="Kawka"]Obecnie używam baletek K.H. Martin "Stretch-One" M001, moim zdaniem są wygodne i dobrze przylegają do stopy, co do wytrzymałości, to jeszcze się okaże, tańczę w nich dopiero od miesiąca, ale póki co jakieś zmechacone nie są:).

Link do nich:
http://www.etiuda-online.pl/?158,baletki-k.h.-martin-stretch-one-m001[/quote28]

Tańczę w tych baletkach od 1,5 roku, 1,5h tygodniowo, ostatnio w prawej baletce przetarła mi się wierzchnia warstwa przy dużym palcu, ale lewa jest nadal cała. Były prane kilka razy, więc chyba są dość wytrzymałe.
estelle

Post autor: estelle »

grishko, są świetne bo;
- nie przecierają się szybko
- mają ściągacz który uwidacznia podbicie
- są ladnie wycięte- to też uwidacznia podbicie
kiedyś kupilam sobie sanshe i moje podbicie bylo w nich fatalne.
calawtrawie

Post autor: calawtrawie »

Też mam z Grishko... noga wygląda w nich o wiele lepiej niż w tych za 20 zł. Ćwiczę w nich od stycznia, 3 razy w tygodniu i juz jedna zaczyna mi się przecierać, ale jestem baardzo zadowolona i polecam :)
arizona

Post autor: arizona »

ostatnio udało mi się kupić grishko model 3 i jestem bardzo z nich zadowolona, ładnie ściągają palce i wygodnie się w nich ćwiczy. mam nadzieję, że długo wytrzymają :)
ODPOWIEDZ